Υλικό βίντεο 3D θα δείξει το τηλεοπτικό κανάλι Sky. Μέχρι εδώ τίποτα το… συνταρακτικό. Μόνο που το συγκεκριμένο υλικό είναι βίντεο των… Ναζί και γυρίστηκε την περίοδο του 2ου ΠΠ.

Η συγκεκριμένη συμπαραγωγή έγινε μεταξύ του τηλεοπτικού καναλιού και του καναλιού History και της εταιρίας Flight 33 και θα φέρει στις οθόνες μια απίστευτη πτυχή της ιστορίας, πλάνα γυρισμένα στερεοσκοπικά από τα αρχεία του βρετανικού Αυτοκρατορικού Μουσείου.

Τα πλάνα σύμφωνα με τις πληροφορίες δείχνουν “Στρατιώτες Ναζί” να τρέχουν, να φωνάζουν και να επιδεικνύουν αντιαεροπορικές δυνατότητες.

Είναι τα μόνα γνωστά 3D πλάνα;

“Είναι τα μόνο γνωστά 3D πλάνα που δείχνουν Ναζί σε δράση,” αναφέρει το Sky. “Μαζί με το 3D υπάρχει και μια 2D ταινία που ήταν παραγωγή των Ναζί και εξηγεί πως ολοκληρώθηκε το σχέδιο των 3D ταινιών.”

Δεν είναι σαφές αν είναι τα ίδια πλάνα όπως τα πλάνα 3D της ναζιστικής προπαγάνδας που βρέθηκαν πριν λίγο καιρό στο Βερολίνο. Το πρόγραμμα διάρκειας μιας ώρας θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα στο Sky 3D, στις 26 Μαίου.

“Είναι ένα μοναδικό εύρημα, το να δει κανείς 3D πλάνα που δημιουργήθηκαν από τους Ναζί και τα αντίστοιχα φιλμ για το πως χρησιμοποιούνται είναι μια συναρπαστική υπόθεση και εικόνα για το πως το μέσο χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του πολέμου,” είπε π διευθυντής του 3D, κύριος John Cassy.

“Το 3D το βλέπουμε σαν καινοτομία αλλά αυτά τα εκπληκτικά πλάνα μας υπενθυμίζουν πως υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με την IWM για να κάνουμε remaster στον 210 αιώνα,” συμπλήρωσε.

3D προπαγάνδα

Δύο άλλες ταινίες ετοιμάζονται όμως στο Βερολίνο. Τα ονόματα των ταινιών – “So Real You Can Touch It” και “Six Girls Roll into Weekend” – μπορεί να ακούγονται σαν μια.. διαστροφική επιλογή τίτλων αλλά ήταν μέρος συλλογής των Ναζί στη Γερμανία που ο παραγωγός κύριος Mora ετοιμάζει. Ο κύριος αυτός μίλησε στο Variety.com και είπε: “Δημιουργήθηκαν από ένα ανεξάρτητο στούντιο για την προπαγάνδα του Goebbels και αναφέρονται ως ‘raum film’ — διαστημικό φιλμ — που μπορεί να είναι ο λόγος που κανένας δεν είχε αντιληφθεί μέχρι σήμερα πως είχαν γυριστεί σε 3D.”

Αυτές οι μαυρόασπρες ταινίες γυρίστηκαν σε 35 χιλιοστά με ένα πρίσμα μπροστά στους δύο φακούς για να δημιουργηθεί το 3D εφέ.