H Land Rover ως γνωστόν είναι μια εταιρία με high-end πολυτελή SUV και το δικό της φανατικό κοινό…

Αν η τιμολόγηση των διάσημων 4τροχων της είναι κάτι σχετικά βαρύ και επίσης οι… επισκέψεις στο βενζινάδικο συχνές, το ζήτημα είναι πως είμαστε στην εποχή του ‘eco’.

Δεν είναι παράδοξο λοιπόν – για να μην πούμε πως άργησε, που και επισήμως η εταιρία ανακοίνωσε μια στρατηγική δημιουργίας αυτοκινήτων ‘εναλλακτικών’. Οφείλει άλλωστε και να πετύχει τη μείωση εκπομπών C02 με βάση τη νομοθεσία σε μέσο όρο στον στόλο της…

Έτσι λοιπόν ο κύριος John Edwards, Διευθυντής για τη Land Rover Brand είπε στο “Inside Line” πως η εταιρία που είναι στην ιδιοκτησία της Tata Motors, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα χρήματα των Ινδών… ‘αφεντικών’ της για μια νέα στρατηγική εναλλακτικών καυσίμων.

Ένα μοντέλο υβριδικό με χρήση κινητήρα βενζίνης θα υπάρχει στη γκάμα των Range Rover από το 2013, ενώ δεύτερο μοντέλο θα βγει στην αγορά το 2014.

Το δεύτερο θα έχει τεχνολογία όπως το Chevrolet Volt, δηλαδή μια μεγάλη μονάδα μπαταριών και έναν μικρό κινητήρα βενζίνης.

Η παραγωγή των μοντέλων θα γίνει με τη μέθοδο top-down που σημαίνει πως μεγαλύτερα, πιο ακριβά Rovers θα έχει τα πρώτα με υδβρική τεχνολογία και μετά, προφανώς αρκετά αργότερα θα δούμε π.χ ένα υβριδικό Evoque…

Δεν θα δούμε όμως ούτε κάτι όπως το Range_e concept από το Σαλόνι της Γενεύης του 2011 αφού κινητήρας πετρελαίου και ηλεκτρικός θα εκτοξεύσουν το κόστος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε πως η εταιρία Tata Motors έχει στην ιδιοκτησία της και τη Jaguar οπότε…