Πέρασε μισός αιώνας από τότε που ο άνθρωπος πρωτοβρίσκεσαι στο διάστημα..

12 Απριλίου 1961, ο Yuri Gagarin είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα. Θα τεθεί σε τροχία με ένα διαστημικό σκάφος Vostok 3KA-3

Με μόλις δύο πτήσεις του διαστημικού λεωφορείου να έχουν απομείνει τι θα δούμε από εδώ και τώρα; Στο infographic βλέπεις το δημιούργημα του Richard Branson, το SpaceShipOne που είναι κατά πάσα πιθανότητα το επόμενο ‘βήμα’. Οχήματα που θα έχουν άλλη χρηματοδότηση και όχι απαραίτητα κρατικές προσπάθειες.

Το διαστημικό λεωφορείο Columbia, το πρώτο της NASA, μέσα σε μια πλημμυρίδα από φώτα στην Βάση Εκτόξευσης Launch Pad 39A στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στο Ακρωτήριο Canaveral. Η πρώτη πτήση (STS-1) για το επαναχρησιμοποιούμενο σύστημα της NASA. Η φωτό είναι από την 31η Μαρτίου 1981, λίγο πριν την εκτόξευση του Columbia στις 12 Απριλίου 1981.

Από την άλλη το επανδρωμένο πρόγραμμα των ΗΠΑ δεν είναι ‘νεκρό’. Το NASA Ares και το πρόγραμμα Constellation ακυρώθηκαν λόγω περικοπών αλλά η NASA επέλεξε την SpaceX και το πρόγραμμα Falcon με τα διαστημικά σκάφη Dragon για τα εμπορεύματα της – Commercial Orbital Transportation Services (COTS) program.

Η SpaceX δοκίμασε το όχημα Falcon 9 με επιτυχία μαζί με το μη επανδρωμένο Dragon τον Δεκέμβρη και την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε το 27-κινητήρων Falcon Heavy, τον μεγαλύτερο πύραυλο από τον καιρό του τερατώδους Saturn V. Η SpaceX θα το πετάξει το 2013…

Το όμορφο αυτό infographic του space.com απλά συμπληρώνει την αναπόληση…