Μειωμένα κέρδη αναμένει η Samsung όπως προειδοποιήσει την Πέμπτη για τον χειμώνα του 2011 οπότε και το λειτουργικό κέρδος αναμένεται να πέσει τουλάχιστον 42% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Η κορεατική εταιρία αναμένει να έχει κέρδη της τάξης των $2.48 με $2.84 δισεκατομμυρίων, μια σημαντική διαφορά από τα $4.06 δισεκατομμύρια που είχε στο ίδιο σημείο το 2010. Οι επίσημοι της εταιρίας δεν έχουν εξηγήσει τις αιτίες της πτώσης και δίνουν τον Απρίλιο του 2012 ως το σημείο όπου θα έχουν τα πλήρη αποτελέσματα.

Ο αναλυτής της Dongbu Securities κος Lee Min-hee, από την άλλη, κατηγορεί το iPad ως βασικό παράγοντα. Η Samsung είναι πιθανόν να δει μείωση στις πωλήσεις LCD καθώς υπάρχει κάμψη στις πωλήσεις τηλεοράσεων ενώ θα υπάρχει μείωση στις πωλήσεις των notebook καθώς περισσότεροι θα αγοράσουν tablets.

Η ‘σφαγή των τιμών’ στα tablet…

Πιο ευθέως οι εκτιμήσεις μιλούν για “σκληρή αναμέτρηση τιμών severe” με την Apple, όπως λέει ο Lee. Μαζί με τις επανειλημμένες μειώσεις τιμών για το Galaxy Tab στους παρόχους, η εταιρία έπρεπε να τιμολογήσει τα φρεσκοανακοινωθέντα Galaxy Tab 8.9 και 10.1 στις τιμές ή λίγο χαμηλότερα από το Apple iPad 2. Η κορεατική εταιρία σχεδίαζε να έχει ένα καλό κέρδος με το μοντέλο στις 10.1” με την λανθασμένη εκτίμηση πως η Apple θα κοστολογούσε ακριβότερα το iPad 2 εξαιτίας του διπύρηνου επεξεργαστή και των καμερών.

Μάχη…