Μια νέα σουίτα λανσάρισε η Adobe σήμερα με την ονομασία Creative Suite 5.5. Η νέα σουίτα θα διαθέτει και το νέο Photoshop Touch Software Development Kit που βοηθά στη δημιουργία apps για smartphones και tablets που μπορούν να ‘επικοινωνήσουν’ με την desktop Photoshop app.

Αυτό ανοίγει ενδιαφέρουσες δυνατότητες και η Adobe ανακοίνωσε και τρεις νέες iPad apps που κατασκευάστηκαν με το νέο κιτ ανάπτυξης (SDK) που επιδεικνύει διαφορετικά σενάρια. Με τις ονομασίες Adobe Eazel, Adobe Nav και Adobe Color Lava, τα προγράμματα θα φτάσουν στο App Store τον επόμενο μήνα.

Το Adobe Eazel είναι ένα πρόγραμμα ζωγραφικής με τα χέρια που επιτρέπει να eΣτείλεις τη δουλειά που έκανες κατευθείαν στο Photoshop CS5 από κάθε τοποθεσία αρκεί να υπάρχει σύνδεση δικτύου ανάμεσα στο iPad και τον υπολογιστή.

Όπως εξηγεί το όνομα. το Adobe Nav επιτρέπει να βλέπουμε αρχεία Photoshop στο iPad αλλά και να παραμετροποιείται η Photoshop CS5 toolbar στο iPad για πιο εύκολη πρόσβαση στα εργαλεία. Κάνεις browse, reorder, view και zoom in σε πάνω από 200 ανοιχτά Photoshop documents στο iPad, ‘tap’ σε ένα αρχείο στο iPad για να το κάνεις active πάνω σε Photoshop CS5 και άλλα.

Το Adobe Color Lava είναι όταν χρειάζεται ανάμειξη χρωμάτων για custom βούρτσες στο tablet. Ότι δημιουργείς στο iPad είναι άμεσα διαθέσιμο στο Photoshop CS5. Σημειώστε πως οι apps αυτές δεν φαίνεται να συνδέονται με την Photoshop Express app με layers που έδειξε η Adobe στο Photoshop World.

Για να τα δούμε…