Όχι, δεν είναι συσκευές με Windows Phone 7 – έχει Symbian software, με κωδική ονομασία “Symbian Anna”…

Κρίμα…

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν το Nokia Symbian OS μας… ‘αφήνει’ ο Φινλανδός κατασκευαστής ανακοίνωσε και επίσημα δύο μοντέλα που τρέχουν την τελευταία έκδοση του συγκριμένου λειτουργικού, τα E6 and X7.

Στο φρεσκαρισμένο δε Symbian υπάρχουν νέα εικονίδια, καλύτερη εισαγωγή κειμένου, πιο γρήγορος browser και νέα Ovi Maps.

Οι άνθρωποι της Nokia είναι ενθουσιασμένοι, τεχνικά τα νέα μηχανάκια έχουν πολλά ατού αλλά οι αναλυτές δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις… “Αρκετοί Nokia executives έχουν επιχειρήσει να πάνε ένα βήμα πίσω από όσα δήλωσε ο [Nokia CEO Stephen] Elop τον Φεβρουάριο και να μειώσουν τις ζημιές που έκανε στα προϊόντα Symbian,” είπε ο Tero Kuittinen, αναλυτής για την MKM Partners στο Reuters. Και εμείς θα συμφωνήσουμε…

Σε κάθε περίπτωση στα κινητά μας, το E6 ονομάζεται “sleek business smartphone,” χάρη σε πληκτρολόγιο QWERTY και υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής που έχει κατασκευαστεί “premium υλικά όπως γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι.” Η Nokia υπερηφανεύεται δε πως το E6 διαθέτει την “καλύτερη out-of-the-box Microsoft messaging εμπειρία σε ένα business smartphone,” με πρόσβαση σε Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile και Microsoft SharePoint.

Το δε X7 είναι κινητό ‘ψυχαγωγίας και media-φιλικό”, με οθόνη 4” και 8-megapixel κάμερα, προφορτωμένο με τα παιχνίδια “Galaxy on Fire HD” και “Asphalt 5 HD”.

Σύμφωνα με το Reuters, και οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμε με 340 ευρώ για το E6 και 380 ευρώ για το X7 μέσα στο τρέχον τρίμηνο.

Το αναβαθμισμένο d Symbian software, με τον κωδικό Symbian Anna, θα έρχεται με τις συσκευές N8, E7, C7, και C6-01.

Στο site της εταιρίας τα πλήρη specs