Και επισήμως πλέον, σύμφωνα με την Μεγάλη Κυρία, την ιαπωνική Sony, το PS3 ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια πωλήσεις. Το δε ρεκόρ καταγράφηκε στις 29 Μαρτίου του 2011. Επιπλέον, το PlayStation Move έσπασε το όριο των 8 εκατομμυρίων μονάδων στις 3 Απριλίου…

Η Sony έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια συστήματα PlayStation 3 από το ντεμπούτο της κονσόλας στα τέλη του 2006 – αλλά και 8 εκατομμύρια Sony Move controllers από τις γιορτές μέχρι σήμερα…

Όταν πίσω στο 2006 η Sony λανσάρισε το PlayStation 3, το ισχυρότερο μηχάνημα στην αγορά με σχεδόν ‘εξωγήινα’ τεχνικά χαρακτηριστικά, είχαμε μια παιχνιδομηχανή με ασύλληπτη υπολογιστική ισχύ, έναν επεξεργαστή καινοτόμο και τον υψηλής ευκρίνειας Blu-ray οδηγό σε ένα πακέτο που δεν είχε καμία έλλειψη – έπαιζε δε στην πρώτη έκδοση και τα παιχνίδια του PS2 games ενώ έτρεχε και Linux! Σε κάτι παραπάνω από 4 χρόνια η Sony ανακοινώνει πως τα PlayStation 3 συστήματα ‘έπιασαν’ το 50…

Κλειδί επιτυχίας, η ‘κοινότητα’…

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του PS3, η SCE λάνσαρε την υπηρεσία PlayStation®Network, η οποία λειτουργεί σε 59 χώρες και περιοχές*2, ενώ οι ενεργοποιημένοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια. Το PlayStation Network υποστηρίζει μια σειρά εργαλείων για online gameplay και επικοινωνία μεταξύ των μελών της κοινότητας, όπως το PlayStation®Home*3, και προσφέρει μια τεράστια γκάμα ψηφιακού περιεχομένου διαθέσιμου για download μέσω του PlayStation®Store, από games και ταινίες –συνολικά 105.988 τμήματα περιεχομένου διαθέσιμα παγκοσμίως.

Ολίγη… ιστορία!

Το Σεπτέμβριο του 2009, η SCE λάνσαρε το νέο λεπτότερο και ελαφρύτερο PS3 με καινούριο σχεδιασμό και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας με αποτέλεσμα να γίνει ανάρπαστο από χρήστες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Προκειμένου να διευρύνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία ψυχαγωγίας που μόνο το PS3 προσφέρει, ενσωμάτωσε δυνατότητες αναπαραγωγής στερεοσκοπικών 3D παιχνιδιών και Blu-ray 3D ταινιών μέσω δωρεάν αναβαθμίσεων λογισμικού τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2010 αντίστοιχα. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν αφάνταστα ρεαλιστικό στερεοσκοπικό 3D στο σαλόνι τους συνδέοντας απλώς το PS3 σε μια συμβατή 3D τηλεόραση όπως η 3D “BRAVIA” TV μέσω HDMI καλωδίου.

Πόσοι; αυξάνονται και πληθύνονται οι στερεοσκοπικοί 3D τίτλοι παιχνιδιών που αυτή τη στιγμή ανέρχονταν σε 89 – καταμέτρηση μέχρι και τη 1η Απριλίου 2011.

Η SCE κυκλοφόρησε το PlayStation Move το Σεπτέμβριο του 2010 στη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και τις PAL περιοχές και τον Οκτώβριο του 2010 στην Ιαπωνία, προκειμένου να προσφέρει μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας σε όλες τις κατηγορίες παιχνιδιών. To PlayStation Move motion controller χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την PlayStation®Eye camera προκειμένου να ανιχνεύσει την ακριβή κίνηση, γωνία και θέση του παίκτη και στις τρεις διαστάσεις του χώρου επιτρέποντας του να νιώσει ότι βρίσκεται ο ίδιος «μέσα» στο παιχνίδι που απολαμβάνει. Ο αριθμός των αποκλειστικών και συμβατών με το PlayStation Move τίτλων στις 24 Μαρτίου του 2011 είχε φτάσει τους 155 -ανάμεσα τους παιχνίδια όπως το Sports Champions, το SingStar Dance και το Killzone3*5. Το PlayStation Move συνεχίζει να επεκτείνει τις δυνατότητες του νέου gameplay παράλληλα με το λανσάρισμα νέων συμβατών τίτλων μέσα στο 2011, όπως το SOCOM 4: U.S. Navy SEALs*6.

Συνολικά η συλλογή τίτλων ανέρχεται σε 2.128 για την multimedia παιχνιδομηχανή ενώ οι συνολικές πωλήσεις υπολογίζονται σε περισσότερα από 480 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως. Στα μεγαλύτερα… hit είναι για τη Sony τα Gran Turismo 5, LittleBigPlanet2 και KILLZONE 3.

Στο peak της ‘καριέρας΄του…

Αν και στην αρχή το ακριβότερο PS3 δεν έκανε ράλι στις πωλήσεις, με τις νέες εκδόσεις, παιχνίδια με εντυπωσιακά γραφικά και τις διαρκείς αναβαθμίσεις (3D, νέες δυνατότητες κ.ο.κ) η παιχνιδομηχανή έφτασε και ξεπέρασε τους στόχους της. Σήμερα είναι ίσως το ‘κύριο’ μηχανάκι που μπορεί να αποτελέσεις το ‘κέντρο’ ενός σπιτικού mediaκού συστήματος: κάνει τα πάντα…

Ταυτόχρονα η εταιρία λέει πως υπάρχουν 75 εκατομμύρια χρήστες σε PlayStation Network λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο…