Μια Google AdMob μελέτη για τη χρήση των tablet έχει βρει πως τελικά, ούτε facebook, ούτε νέα και ειδήσεις: η πιο δημοφιλής χρήση είναι το gaming…

Η νέα έρευνα της Google AdMob βρήκε πως οι ιδιοκτήτες tablet χρησιμοποιούν κατά βάση τις συσκευές αφής για παιχνίδια όπως αναφέρει η Guardian. Άλλες δημοφιλής χρήσεις είναι βέβαια, το emailing, η κοινωνική δικτύωση και η ‘κατανάλωση’ media όπως τα βίντεο, η μουσική και τα e-book.

Από τους 1,430 ιδιοκτήτες tablet owners που ρωτήθηκαν, το 84% χρησιμοποιεί τη συσκευή για παιχνίδι. Η “αναζήτηση πληροφοριών” είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής δραστηριότητα με 78%, ενώ τα email (74%), η ειδησεογραφία (61%) και η χρήση site κοινωνική δικτύωσης (56%) ακολουθούν. Μόνο το 51% των tablet χρησιμοποιούνται για βίντεο ή μουσική ενώ για να διαβάσουν το αγαπημένο τους e-book αποφασίζουν 46 στους 100 που ρωτήθηκαν.

Η μελέτη στο σχετικό (PDF) δείχνει ακόμη πως τα tablets αν και όχι τόσο δημοφιλή όσο τα PC, είναι σε σημαντική άνοδο με το 28% να δηλώνουν πως είναι το tablet ο βασικός υπολογιστής τους και το 43% να παραδέχεται πως ξοδεύει περισσότερο χρόνο με το tablet από ότι με το PC.

Τέλος, πέρα από το σημαντικό ζήτημα της κινητικότητας (11% έχουν τη συσκευή ‘εν κινήσει’) μεγάλο ποσοστό, που φτάνει το 82% χρησιμοποιεί το μηχάνημα στο σπίτι – ένας στους 3 ιδιοκτήτες tablet δήλωσαν δε πως χρησιμοποιούν το tablet αντί να βλέπουν TV..