Αν νομίζατε πως στο δημοφιλές σόου των μετατροπών θα εμφανιστούν μόνο ‘μεταμφιεσμένες’ Corvette όπως το Spada Codatronca Monza, τότε κάνετε λάθος. Στο πολύ ενδιαφέρον Top Marques Monaco show, ο Οίκος tuning και μετατροπών Aznom αναφέρεται πως ετοιμάζεται να δείξει μια ριζικά τροποποιημένο Abarth 500 με κινητήρα στο κέντρο και την ονομασία Motore Centrale R230.

Με taeasάρισμα την παραπάνω εικόνα, το σχέδιο μετακινεί τον κινητήρα από τον χώρο μπροστά από την καμπίνα στο πίσω ουσιαστικά μέρος, με έναν 1.4λίτρων turbo τετρακύλινδρο. Με απόδοση 230 ίππους και 243 λίβρες ροπή η μετατροπή δίνει στο αρχικό 500άρι καλύτερη ισορροπία και βελτιώνει την απόδοση.

Νέα ανάρτηση με Bilstein ανάρτηση και αναβαθμισμένα φρένα είναι επίσης μέρος του ‘πακέτου’ όπως τα ημι-slick λάστιχα Kumho. θα υπάρχει και έκδοση A Pista track με επιπλέον 50 ίππους και πλήρες roll-cage, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και μειωμένο βάρος.

Μια πολύπλοκη βέβαια μετατροπή με τις Aznom και Lucarelli-Monza να υπόσχονται μια ‘λογική τιμή’ με παραγωγή 30 τεμάχια το χρόνο.

Μικρός… πύραυλος!