Μια ακόμη εταιρία θα χρησιμοποιήσει το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάη του 2011 για να αποκαλύψει μια νέα δημιουργία τους. Η Citroën αποκάλυψε το DS5, ένα executive μοντέλο με υβριδικό κινητήρα πετρελαίου που έχει σαν έμπνευση του το C-SportLounge Concept του 2005.

Το DS5, που φαίνεται να είναι εξαιρετικά κοντά στην τελική έκδοση παραγωγής στη σειρά DS, ακολουθεί τα DS3 και DS4.

Το DS5 θα είναι το πρώτο Citroën που θα είναι εξοπλισμένο με έναν υβριδικό κινητήρα HYbrid4 πετρελαίου που αποδίδει 200 ίππους και έχει εκπομπές αερίων CO2 κάτω από το όριο των 100 στα 99γραμμάρια/χλμ.

Η συνολική σχεδίαση έχει έμπνευση όπως και τα άλλα DS το C-SportLounge concept με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις 4.52 μέτρα Χ 1.85 μέτρα πλάτος και γραμμές που έχουν ‘ροή’ ενώ δίνουν και μια μυώδη αίσθηση. Στο μπροστινό τμήμα υπάρχουν τεράστιοι αεραγωγοί μια χρωμιωμένη γρίλια και νέα LED φωτιστικά.

Τα δε χρωμιωμένα ‘ξίφη’ δηλώνουν την παρουσία τους σε διάφορα σημεία του αμαξώματος ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν φωτιστικά σώματα που δίνουν την αίσθηση βέλους.

Στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις για πέντε ενώ η όλη σχεδίαση είναι εξέλιξη της πρότασης του DS4 με ισχυρότερη παρουσία ‘σφιχτών’ γραμμών. Το όλο cockpit είναι προσανατολισμένο προς τον οδηγό ενώ υπάρχει και μια πινελιά από… μαχητικό με Head-Up Display και θέση που έχει την αίσθηση coupé. Δέρμα σκούρο καφέ και ‘φιλέτα’ από αλουμίνιο ενώ το φινίρισμα των καθισμάτων είναι ίδιο όπως σε όλη τη γραμμή DS .

Η άποψη μας; μαζί με τη Giullieta τα ομορφότερα πεντάθυρα της δεκαετίας…