Με τα χέρια γεμάτα από τα prestigατα βραβεία φωτογραφίας γύρισε η Sony…

Η τεχνολογία Sony Translucent Mirror Technology κέρδισε το βραβείο καινοτομίας “Best Imaging Innovation award” ενώ η Handycam NEX-VG10E πήρε το βραβείο Best Expert Camcorder.

Αναφερόμενοι στις αιτίες για τις οποίες η τεχνολογία Sony SLT, Translucent Mirror Technology, πήρε το βραβείο Best Imaging Innovation, οι συμμετέχοντες στην κριτική επιτροπή του πιο σημαντικού βραβείο της βιομηχανίας της φωτογραφίας είπαν: “η Sony έχει αναπτύξει την τεχνολογία Translucent Mirror Technology για να προσφέρει ένα νέο επίπεδο λειτουργικότητας. Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας είναι εμφανή με τη μορφή πραγματικού χρόνου, phase detect αυτόματης εστίασης (χαρακτηριστικά διαθέσιμα και σε Ρύθμιση Ταινίας) ενώ υπάρχει και αυξημένη ταχύτητα (burst mode speed).

“Με τη σχεδίαση SLT τα σώματα είναι επιπλέον μικρότερα οπότε έχουμε το πλεονέκτημα του μειωμένου βάρους και του μειωμένου όγκου χωρίς θυσίες σε θέματα λειτουργικότητας και τεχνολογίας,” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επιπλέον η best seller Sony Handycam NEX-VG10E έλαβε το βραβείο ‘Best Expert Camcorder in 2011’ με την κριτική επιτροπή να σημειώνει πως “…η πρωτοποριακή NEX-VG10 χρησιμοποιεί τα περισσότερα από τα ηλεκτρονικά της Sony NEX-5 CSC, τον αισθητήρα Exmor HD CMOS APS-C και το ίδιο E-mount με εναλλάξιμους φακούς. Από την άλλη, η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός ευνοούν της καταπληκτική επίδοση χάρη σε έναν 24Mbps codec AVCHD”.

Translucent Mirror Technology: οι α55 και α33 είναι οι πρώτες ψηφιακές μηχανές της Sony με την τεχνολογία Translucent Mirror Technology και το νέο οπτικό σύστημα που αλλάζει τον τρόπο που σχεδιάζονται οι DSLR κάμερες. Ο ‘καθρέπτης’ Translucent Mirror Technology χρησιμοποιεί έναν ημιδιαφανή καθρέπτη που ΄χωρίζει’ το οπτικό μονοπάτι ανάμεσα στον κύριο αισθητήρα εικόνας και έναν διαφορετικό αισθητήρα τεχνολογίας phase-detection για την αυτόματη εστίαση – “Full-time Continuous AF”.

Έτσι η α55 φτάνει τα 10 καρέ/δευτ (α33: 7 καρέ/δευτ) σε Continuous Priority AE mode. Και για Full HD βίντεο και για φωτό…

Handycam NEX-VG10E: Η πρώτη κάμερα HD που αλλάζει φακούς για το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Τέλος.

Η άνθρωποι της Sony ‘έχτισαν’ πάνω σε 25 χρόνια εμπειρίας Handycam και έτσι η NEX-VG10E είναι η πρώτη HD κάμερα που είναι συμβατή ΚΑΙ με τους E-mount φακούς αλλά και με τους A-mount χάρη στον αντάπτορα LA-EA1.

Η NEX-VG10E συλλαμβάνει σε full HD με ήχο stereo χάρη στον αισθητήρα 14.2 megapixel ExmorTM APS HD CMOS – περίπου 19.5 φορές μεγαλύτερος από έναν κλασικό αισθητήρα κάμερας. Με background defocus δυνατότητα για ‘ρηχό’ βάθος πεδίου αλλά και selective εστίαση. Κι όμως η NEX-VG10E είναι και compact και με σωστή ισορροπία στη χρήση…