Η Toshiba αργά την Τετάρτη παρουσίασε δείγματα μιας μονάδας 19 nanometer NAND flash που είναι ένα βήμα προς ακόμη πιο μεγάλες αποθηκευτικές μονάδες για φορητές συσκευές – tablet και συναφή…

Με τεχνολογία two-bit-per-cell, 8GB per chip είναι η μικρότερη μονάδα που έχει κατασκευαστεί και μπορεί να έχουμε διπλάσια χωρητικότητα για φορητέ συσκευές. Το πολύ μικρό μέγεθος επιτρέπει στην εταιρία να τοποθετήσει 16 τσιπ σε μια συσκευασία και να έχουμε έτσι ένα μόνο 128GB chip με διπλάσια χωρητικότητα απο το προηγούμενο μοντέλο.

Η νέα έκδοση είναι και ταχύτερη αφού η λειτουργία Toggle DDR2.0 επιτρέπει πιο σωστή ροή δεδομένων. Υποστήριξη three-bit-per-cell στο μέλλον υπάρχει επίσης για επιπλέον αύξηση της χωρητικότητας.

Η νέα 19nm flash μνήμη ήδη δίδεται σε εταιρίες σε δοκιμαστικό επίπεδο ενώ η ευρεία παραγωγή αναμένεται από το καλοκαίρι. Ονόματα πελατών δεν έχουν δοθεί από την ίδια την εταιρία, αλλά τέτοιες μνήμες βλέπουμε σε tablets και smartohones.

Ένα 128GB smartphone ή tablet δεν θα δούμε άμεσα λόγω κόστους αλλά μειωμένη θα είναι η 64GB έκδοση ενώ τα 32GB ενσωματωμένα ή σε microSDHC γίνονται φθηνότερα…