Υπάρχει ένα μεγάλο σόου για ποδήλατα που γίνεται κάθε χρόνο στο Sea Otter του Monterey του Καναδά. Το νέο προϊόν που αποκαλύφθηκε είναι πραγματικά εντυπωσιακό και μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που θα μοιάζει με το κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων. Το κατασκεύασε η γερμανική εταιρία εξαρτημάτων Acros και είναι το A-GE hydraulic shifting system.

Το A-GE είναι μια τροποποιημένη έκδοση του συστήματος 5 Rot που είναι εφεύρεση του κυρίου Christoph Muthers. Το αρχικό σύστημα, όπως λέει το gizmag.com, το έφερε ο δημιουργός του στο εμπορικό σόου Eurobike το 2006. Αν και το αρχικό σύστημα δεν δούλεψε ποτέ εμπορικά, η Acros τον προσέλαβε στην ομάδα της R&D και με τα χρήματα της εταιρίας ετοιμάστηκε η νέα έκδοση.

Το εντυπωσιακό αυτό σύστημα έχει 8, 9 ή 10 ταχύτητες ενώ η Acros θα δημιουργήσει διάφορα μηχανικά setup. Καθώς όλη η κατασκευή είναι σφραγισμένη και δεν χρειάζεται καλώδια και απαιτούνται ελάχιστες ρυθμίσεις.

Όσο βέβαια και να έχει ελαφρύνει την όλη κατασκευή η AG-E είναι μια… βαριά κατασκευή για το πορτοφόλι. Αρχικά μόλις 250 συστήματα θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Μαΐου με κόστος 1,599 ευρώ.

Κάθε προχωρημένη δημιουργία είναι αρχικά ακριβή βέβαια…