Σε μια κίνηση-έκπληξη και αρκετά νωρίτερα από ότι το περιμέναμε, η Sony και επισήμως μας παρουσίασε τα πρώτα της Sony Tablet: και οι δύο συσκευές που βλέπαμε μόνο σε σκίτσα είναι εδώ.

Η ιαπωνική εταιρία που έχει στα σχέδια της να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια την δεύτερη στον κόσμο δύναμη στα tablet μας δείχνει για πρώτη φορά και επισήμως μηχανήματα που είναι “… ο τέλειος συνδυασμός hardware, περιεχομένου και δικτύωσης με χρηστικότητα χωρίς και υψηλής ποιότητας εμπειρία ψυχαγωγίας”, όπως μας λέει η μεγάλη Κυρία των ηλεκτρονικών.

Η Sony λοιπόν εδώ και λίγες ώρες παρουσίασε στον κόσμο τα δύο της tablet που διαθέτουν μια πρωτοποριακή σχεδίαση και είναι όπως σας είχαμε ήδη περιγράψει σε αποκλειστικότητα, τα δύο από τα 3+1 μηχανήματα που έχει στα σκαριά για την αγορά.

Το ένα από τα μηχανήματα, το tablet με την κωδική ονομασία S1 είναι δημιουργημένο για “πλούσια media ψυχαγωγία” ενώ το δεύτερο, το S2 είναι ιδανικό για “φορητή επικοινωνία και διασκέδαση.

Τα “Sony Tablet” θα είναι διαθέσιμα για την παγκόσμια αγορά από το φθινόπωρο του 2011.

Τα “Sony Tablet” είναι μηχανήματα με Android 3.0, και τα δύο είναι tablets που είναι WiFi και WAN (3G/4G) συμβατά ενώ οι χρήστες όχι μόνο μπορούν να σερφάρουν αλλά και να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο που περιλαμβάνει βίντεο, παιχνίδια και βιβλία από τις δικτυακές υπηρεσίες της ιαπωνικής εταιρίας – Qriocity κ.ο.κ.

Με τον ειδικό του σχεδιασμό για να υπάρχει ρύθμιση του κέντρου βάρους ώστε να μην κουράζεται στο κράτημα ο χρήστης, το 9.4” S1 προσφέρει σταθερότητα και αίσθηση φορητότητας ώστε να το χειρίζεσαι για ώρες χωρίς κάματο..

Το διπλής οθόνης S2 είναι μια επαναστατική σχεδίαση με δύο οθόνες 5.5” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σαν μια ή για διαφορετικές χρήσεις με τη μια να δείχνει βίντεο και την άλλη να λειτουργεί κανονικά για email ή soft πληκτρολόγιο.

■ Πλούσια εμπειρία ψυχαγωγίας & συνδεσιμότητα…

Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν όλες οι υπηρεσίες της εταιρία θα είναι ενσωματωμένες στα συστήματα. Το Qriocity1 για μουσική και βίντεο, το PlayStation®Suite, μια νέα υπηρεσία για υψηλής πρώτης γενιάς PlayStation τίτλους αλλά και το Reader™Store2 που χρησιμοποιείται για τα tablet αλλά και τα ψηφιακά βιβλία.

Με το S1 που χρησιμοποιεί υπέρυθρη τεχνολογία μπορεί να υπάρξει συνδεσιμότητα με κάθε AV συσκευή και τις BRAVIA τηλεοράσεις ενώ υπάρχει και συμβατότητα με DLNΑ.

Περισσότερα στο άμεσο μέλλον.