Όπως λένε οι αναφορές, η Apple έχει επιλέξει τη Sharp για νέας γενιάς οθόνες τεχνολογίας με την τεχνολογία “low-temperature poly-silicon LCD”. Οι οθόνες επιτρέπουν να κατασκευάζονται πιο λεπτές και ελαφριές κατασκευές – ενδεχομένως για το έκτης γενιάς iPhone του 2012.

Η ιαπωνική Sharp θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τέτοιες οθόνες από την άνοιξη του 2012 σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkan (μέσω Google Translate). Η εταιρία λέγεται πως θα αρχίσει να κατασκευάζει τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για το εργοστάσιο της Kameyama Plant No. 1, εργοστάσιο που σήμερα κατασκευάζει LCD TVs.

Η οθόνη υγρών κρυστάλλων στο, ενδεχομένως iPhone 6, λέγεται πως θα φέρει μια οθόνη “low-temperature poly-silicon”. Μια τεχνολογία που επιτρέπει μικρότερο βάθος στις οθόνες.

Σε μια οθόνη “p-Si LCD,” το τμήμα των τρανζίστορ (thin film transistor ήr TFT), της οθόνης είναι φτιαγμένο από ένα πολυκαρβονικό πυρίτιο. Με αυτή τη μέθοδο οι οδηγοί της οθόνη – την ‘ενεργοποιούν’ – είναι τοποθετημένοι απευθείας πάνω στο γυαλί και έτσι είναι μικρότερο το τμήμα του TFT – άρα και λεπτότερη οθόνη…

Ένα από τα άλλα πλεονεκτήματα των οθονών p-Si display είναι η μεγαλύτερη γκάμα στα χρώματα, μια γκάμα που επιτρέπει πιο ζωντανές εικόνες, μεγαλύτερη αντοχή και μειωμένους συνδέσμους.

Αν σκεφτεί κανείς πως η οθόνη του iPhone 4 είναι από τα βασικά ‘ατού’ πώλησης με την ανάλυση των 326ppi, τότε οι φήμες για τη χρήση των οθονών p-Si LCD δεν είναι χωρίς βάση.

Είδηση πάντως είναι και πως η Apple δεν σκέφτεται χρήση οργανικών (organic LED) οθονών. Κάτι που κάνει και η Sony παρεμπιπτόντως… Γιατί άραγε;