Όπως αναφέρει το Automotive News, το αγαπημένο, αλλά εδώ και καιρό μακριά μας NSX έχει έναν αντικαταστάτη σε ανάπτυξη. Ξανά, μετά την πρώτη προσπάθεια για νέα έκδοση το 2008.

Παρά τις φήμες πως το όλο project κατέβηκε από το… ράφι, η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν απευθείας δηλώσεις από κάποιον στα… ψηλά της Honda για την ύπαρξη του όλου project.

Και συγκεκριμένα από αρκετά ψηλά. Είναι ο κύριος Takanobu Ito, πρόεδρος της Ηonda που όπως αναφέρεται, έχει δημοσιοποιήσει το γεγονός πως η εταιρία του εργάζεται πάνω σε διάδοχο ενός αγαπημένου supercar, ίσως του αντιπροσωπευτικότερου της δεκαετίας του ’90.

Ο κύριος Ito είπε, όπως αναφέρεται, πως η εταιρία του δουλεύει πάνω σε διάδοχη που θα είναι “ψυχαγωγικός στην οδήγηση και αποτελεσματικός”. Ταυτόχρονα θα είναι υβριδικό όχημα. Πότε; δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε το νέο NSX θα καταφθάσει, αλλά είπε πως η πιο… ‘άγρια’ έκδοση του CR-Z υβριδικού είναι κάτι κοντά σε αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε.

Αυτό σημαίνει πως ο… ‘πλούσιος’ V10 που είχαμε κάτω από το σώμα του HSV-010… ‘δεν’! Το όχημα ήταν να αποτελέσει το νέο NSX, αλλά ακυρώθηκε όταν η αγορά άρχισε τον κάτω κύκλο της το 2008.

Αν και οι φαν του ιαπωνικού supercar είχαν βγει στους… δρόμους με το γεγονός πως το HSV-010 εγκατέλειψε την θέση του κινητήρα στη μέση και την πίσω κίνηση του NSX για μια πλατφόρμα τετρακίνησης, σίγουρα η λέξη… ‘υβριδικό’ θα ξενίσει ακόμη περισσότερο…