Αν και δεν πολύ χρειάζεται να δούμε τα νούμερα, η αλήθεια είναι πως όλο το… buzz για τον Βασιλικό Γάμο μπαίνει στην πιο κρίσιμη περίοδο: τα νούμερα είναι εκρηκτικά για το event της 29ης Απριλίου. Για να δούμε λοιπόν πως αντιμετωπίζει τον γάμο ο κόσμος της τεχνολογίας…

Τα ρεπορτάζ (με την καταγραφή του Bing) έχουν επταπλασιαστεί και έφτασαν τα 7 εκατομμύρια την ημέρα από το ξεκίνημα του μήνα. Τα blog posts έχουν διπλασιαστεί από τα 46.7 εκατομμύρια 5 Απριλίου στα 102.9 εκατομμύρια σύμφωνα με στοιχεία του Trendrr.

Σύμφωνα με τη Nielsen, ο Βασιλικός Γάμος πάντως δεν… εξιτάρει τους Αμερικανούς αφού έχει να λάβει μόνο το 0.3% της ειδησεογραφίας στις ΗΠΑ από τον καιρό του αρραβώνα.

Τα YouTube βίντεο με το tagg που έχει σχέση με τον Γάμο, έχουν αυξηθεί Χ10 και έχουν πάει από τα 37.500 την ημέρα στα 460.000 την ημέρα. per day.

Εκρηκτική και η αύξηση στις δημοπρασίες μέσω eBay: από τις 7.435 στα μέσα Φλεβάρη στις 400.000 αυτή την εβδομάδα.

Όπως και με τα αμερικανικά media, πάντως υπάρχει μεγαλύτερη κουβέντα για τον γάμο από ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Το 40% των tweets στην αγγλική έχουν προέλευση τις ΗΠΑ ενώ δεύτερο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με το 31%. Ακολουθούν Καναδάς (8%), Αυστραλία (6%), Ινδονησία (4%) και Ινδία (3%), λέει το Trendrr.

Το.. πικάντικο; τα περισσότερα tweets έχουν προέλευση μικρές αμερικανικές πόλεις όπως,, New Haven, CT; Lubbock, TX και… Tulsa των ΗΠΑ (!)

Συνολικά τα tweets για το γεγονός φτάνουν τα 5.000/ώρα σήμερα με το 46% να είναι θετικό, το 43% ουδέτερο και το 12% αρνητικό.