Και να που η ιδιωτικότητα είναι της μόδας. Η Google είχε λανσάρει – σίγουρα δεν το γνωρίζατε, το Advanced Protection Program πρόγραμμα της τον περασμένο Οκτώβριο. Και απευθύνονταν σε όσους ήθελαν τα data που έχουν στα Gmail, Google Calendar και Drive να είναι ασφαλή.

Όσοι ήθελαν να το έχουν, έπρεπε απλά να έχουν security keys σε two-step verification διαδικασία και να έχουν τα δικά τους Google data μόνο μέσα από τις Google web και mobile apps. Τώρα;

Τώρα η Google αλλάζει τη ρύθμιση και δίνει δυνατότητα για χρήση με Apple native iOS apps όπως Mail, Calendar και Contacts.

“Our goal is to make sure that any user-facing an increased risk of online attacks enrolls in the Advanced Protection Program,” λέει ο Google product manager των υπηρεσιών. “Today, we’ve made it easier for our iOS users to be in the program, and we’ll continue our work to make the program more easily accessible to users around the globe.”

Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για όσους έχουν λόγους όπως δημοσιογράφους ακτιβιστές, πολιτικούς, business leaders και με δυνατότητα τώρα για Apple native apps θα έχει μεγαλύτερη χρήση. Λογικά.