Σε επίσημη ανακοίνωση της η Nokia ανακοίνωσε τα σχέδια της να.. ξεφορτωθεί την ομάδα ανάπτυξης του Symbian παραδίδοντας την στην Accenture, μια εταιρία συμβουλευτική με την οποία έχει εργαστεί και στο παρελθόν…

Η Nokia θα μεταφέρει 3.000 άτομα της ομάδας ανάπτυξης του Symbian στην Accenture – που θα αναλάβει το ρόλο της Nokia στην ανάπτυξη βασισμένου στο Symbian software αλλά και τις υποστηρικτικές διαδικασίες. Συνολικά πάντως 4.000 άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους μέχρι το τέλος του έτους στην φινλανδική εταιρία λόγω της αναδιοργάνωσης…

Οι δε 3.000 υπάλληλοι θα δουλεύουν αρχικά στο Symbian αλλά θα μείνουν και θα αλλάξουν θέσεις και σε άλλα καθήκοντα συν τω χρόνω.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2011, και η ‘μετάταξη’ των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Εκτός από τον χειρισμό της ανάπτυξης του Symbian, η Accenture θα είναι και ο κύριος συνεργάτης της Nokia για ανάπτυξη λογισμικού όταν τα Windows Phone θα γίνουν το κύριο λειτουργικό της εταιρίας για τα κινητά της, νωρίς το 2012.

Κρύο και ζεστό…

Αν και Nokia αποστασιοποιείται από το Symbian, είναι καλό πάντως πως αφήνουν μια ομάδα ανάπτυξης να εξελίξει το σύστημα και μερίδα – άλλοι 4000 χάνουν τη δουλειά τους… – να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας της.