Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η USA Today σε άρθρο της – η καταστροφή στην Ιαπωνία έχει κάθε λογής επιπτώσεις…

Τα τελευταία 50 περίπου χρόνια, δύο ιαπωνικές εταιρίες είναι σε μια μάχη σώμα με σώμα για την κυριαρχία της αγοράς: οι Canon και Nikon. Μετά τον σεισμό όμως όπως σας έχουμε πει κάθε λογής προβλήματα ανακύπτουν. Ένα από αυτά είναι η αλυσίδα παραγωγής των ψηφιακών SLR – που είτε συνολικά είτε ως εξαρτήματα κατασκευάζονται ως επί το πλείστον στην Ιαπωνί.

Φαίνεται λοιπόν πως με τη χαμηλή διαθεσιμότητα μεταξύ άλλων σε μοντέλα των Canon και Nikon θα είναι η Sony που θα ωφεληθεί στην σκληρή αγορά των SLR, όπως τουλάχιστον μας λέει η εταιρία ερευνών τεχνολογίας IDC.

Με τη μηχανή της Alpha A55 SLR που πήρε και το βραβείο της “φωτογραφικής μηχανής της χρονιάς,” από το περιοδικό Popular Photography τον Δεκέμβριο και το εργοστάσιο της Sony που κατασκευάζει τις μηχανές να μην έχει προβλήματα, όπως λέει η Sony…

“Έχει ανέβει ένα δύσκολο μονοπάτι η for Sony,” λέει ο κύριος Dan Richards, αρχισυντάκτης του περιοδικού. “Μάχεται ενάντια στα δύο θωρηκτά,” συμπληρώνει και τα νέα είναι καλά για την εταιρία που μόνο βραβεία και ρεκόρ πωλήσεων συγκεντρώνει για τη σειρά a και την ‘αδερφή’ σειρά της NEX.

Και με τις ελλείψεις στην αγορά είναι ευκαιρία για τις Sony ή ακόμη και την Olympus να πάρουν και άλλο μερίδιο αγοράς τους επόμενους μήνες,” είπε ο κύριος Mike Worswick, πρόεδρος του Photographic Research Organization, που αγοράζει στις ΗΠΑ προϊόντα για 500 ανεξάρτητα καταστήματα φωτογραφίας.

Μια ‘καυτή΄αγορά και αυτή που με την είσοδο των τύπου micro SLR τύπων, έχει πολύ ενδιαφέρον για όλους μας…