Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΝΥΤ μια προσπάθεια δύο ετών του YouTube, ιδιοκτησίας της Google, να φέρει μεγάλα στούντιο του Hollywood στο τραπέζι και να συμφωνήσουν για το λανσάρισμα ταινιών είναι κοντά στο να γίνει πραγματικότητα…

Οι Sony Pictures Entertainment, Universal Pictures και Warner Brothers έχουν συμφωνήσει να νοικιάζουν ταινίες μέσω του YouTube, σύμφωνα με στελέχη των δύο studio που μίλησαν στην εφημερίδα με την προϋπόθεση της διατήρησης της ανωνυμίας τους καθώς το ίδιο το YouTube ήθελε να κάνει την ανακοίνωση. Οι τιμές θα είναι συγκρίσιμες με αυτές των αντιπάλων όπως το iTunes.

Το YouTube βέβαια έχει μια μεγάλη ομάδα των στούντιο στην συμφωνία αν και η Walt Disney Studios, που έχει δεσμούς με την Apple, η 20th Century Fox και η Paramount Pictures δεν έχουν ανακοινώσει συμφωνία. Η δε μητρική της Paramount, η Viacom, είναι ακόμη στα δικαστήρια με το YouTube για παραβίαση δικαιωμάτων. Τα τρία αυτά στούντιο ελέγχουν το 60% της αγοράς της Βορείου Αμερικής.

Για την ώρα το YouTube έχει αρνηθεί να παρέχει πληροφόρηση για το άρθρο των ΝΥΤ.

Δύσκολη μάχη…

Ήδη η Lionsgate Entertainment, η Weinstein Company και ανεξάρτητες εταιρίες έχουν διαθέσιμες ταινίες στο site για $2 έως $4, με τίτλους όπως “Scary Movie 4,” “3:10 to Yuma” και “Saw.”

Αλλά η άφιξη των μεγαλύτερωνr Sony, Universal και Warner θα πρέπει να δώσει ενίσχυση στην υπηρεσία streaming service στη ‘μάχη εναντίων των Apple iTunes, Amazon.com και Netflix. Το YouTube δοκιμάζει εναλλακτικές στρατηγικές για την όλη ιδέα των ενοικιάσεων αφού παρά τη δημοτικότητα του — δύο δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα — στον τομέα των ενοικιάσεων ταινιών είναι ανύπαρκτο σχεδόν το μερίδιο.

Από την άλλη η όλη προσπάθεια του YouTube είναι δύσκολη αφού τα τελευταία χρόνια έχει το site ήταν στα μαχαίρια με το Hollywood – οχυρώθηκα πίσω από το Digital Millennium Copyright Act στις ΗΠΑ και έλεγε στα στούντιο πως αν δεν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ είναι υποχρεωμένο να αφαιρέσει βίντεο.

Τελικά θα πάμε από τις μηνύσεις στις συμμαχίες; Οι καιροί αλλάζουν…