Αυτή είναι μια ευχάριστη είδηση….

Δεν φτάνει που έχουμε την επιστροφή μιας αγαπημένης εταιρίας στην F1 αλλά η Team Lotus έχει αποκτήσει και μια επίσης αγαπημένη βρετανική εταιρία, την κατασκευάστρια των ‘pure’ αγωνιστικών αυτοκινήτων Caterham. Ουσιαστικά θα έχουμε πλέον δύο δημιουργούς εταιρίες που θα διεκδικούν την ‘κληρονομιά’ του ιδρυτή της Lotus, Colin Chapman αν και στο θέμα του ονόματος δεν υπάρχει υποστήριξη από την ίδια την Lotus Cars – είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο δικαστικής διαμάχης για το θέμα του ονόματος.

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο εταιρίες τώρα ανήκουν στον πρόεδρο της Air Asi, κο Tony Fernandes. Ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του, αγόρασαν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Caterham, την Corven Ventures, αλλά επέλεξαν να διατηρήσουν τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, Ansar Ali στο τιμόνι.

Με τα χρήματα που θα εισέλθουν τώρα η Caterham θα μπορεί θεωρητικά να επεκτείνει τη γκάμα της ενώ το iconic Seven θα ισχυροποιηθεί στον σχεδιασμό των διαχρονικών αυτοκινήτων.

Για να γιορταστεί η συμφωνία, η Caterham ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το…. κλασικό ‘όπλο’ μιας εταιρίας: τις ειδικές εκδόσεις. Μόνο 50 επετειακές Team Lotus Seven – 25 για το Ηνωμένο Βασίλειο και 25 για άλλες αγορές. Χρώματα, βιβλίο και ειδική πλακέτα μαζί με την αγορά: δείτε τα…