Το γνωρίζετε ίσως πως έχετε μια καλή μπάντα με… τόνους από φαν στο Facebook — αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να κλείσετε δουλειά. Μια νέα υπηρεσία με την ονομασία NuevoStage έχει σαν σκοπό να βοηθά τέτοιες μπάντες να φέρουν το ταλέντο τους επιτέλους στη σκηνή.

Το NuevoStage κέρδισε πρόσφατα ένα βραβείο αξίας $50.000 στο συνέδριο Rethink Music Conference, έναν διαγωνισμό που διοργανώνει το Κολέγιο Berklee και η Σχολή Harvard Business School.

Όπως ένα Groupon για συναυλίες, ο χαρακτηρισμός του ιδρυτή του Maxwell Wessel, το NuevoStage βασίζεται στη συμμετοχή του αγοραστή ώστε να κλείσει δουλειές. Ο Wessel βρήκε πως στις ΗΠΑ για παράδειγμα υπάρχουν χιλιάδες συναυλιακοί χώροι που δεν τους χρησιμοποιεί κανείς, από μια βραδιά μέχρι και πολύ παραπάνω, κάτι που σημαίνει απώλεια εσόδων για τους ιδιοκτήτες.

Το NuevoStage επιτρέπει σε καλλιτέχνες να ψάχνουν για διαθέσιμες βραδιές και να δημιουργούν μια λίστα για ένα πιθανό σόου και στην συνέχεια να μπορούν να πουλήσουν σε site τύπου social media. Οι μπάντες ύστερα καλούν τους φίλους τους να αγοράσουν ένα εισιτήριο και… απλά: αν υπάρχουν αρκετοί φίλοι που δήλωσαν ενδιαφέρον, γίνεται και η συναυλία!

Ο Wessel, σπουδαστής στο Harvard Business School, λέει πως το site είναι σε δοκιμαστική έκδοση (private alpha), οπότε δείτε την επίδειξη. Ο συν-ιδρυτής του site, ο κύριος Chris Allen μιλά για λανσάρισμα το καλοκαίρι.

Ωραία ιδέα πάντως…

Watch live streaming video from rethinkmusic at livestream.com