Πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες του παραμορφωμένου προσώπου του Οσάμα μπιν Λάντεν, χωρίς να είναι σε θέση να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητά τους.

“Η φωτογραφία του πτώματος του Οσάμα Μπιν Λάντεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Δεν έχει πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά της”, δήλωσε ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Geo TV, του μεγαλύτερου πακιστανικού ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόσωπο του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι απολύτως αναγνωρίσιμο. Στις φωτογραφίες φαίνονται κοντά μαλλιά, τραύμα στο αριστερό μάτι και στο μέτωπο. Τα μάγουλα καλύπτονται από πυκνή γενειάδα.

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν επίσης εικόνες ενός φλεγόμενου κτιρίου, που παρουσιάζεται ως η κατοικία που στέγαζε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις του Πακιστάν και απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από αυτήν. Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν τεστ DNA στο πτώμα του Οσάμα μπιν Λάντεν και χρησιμοποιούν τεχνικές αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

Ο Λάντεν αναγνωρίσθηκε από την ομάδα κρούσης που πραγματοποίησε την επιχείρηση, αντιστάθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πυροβολήθηκε στο κεφάλι, δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η ομάδα κρούσης βρισκόταν στον τόπο της επιχείρησης για διάστημα μικρότερο των 40 λεπτών. Την επιχείρηση παρακολούθησε ζωντανά ο διευθυντής της CIA Λέον Πανέτα και άλλοι αξιωματούχοι στην έδρα της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.

“Όταν επιβεβαιώθηκε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, οι αξιωματούχοι της CIA ξέσπασαν σε χειροκροτήματα”, είπε ο αξιωματούχος.

Το CNN showed a 40-second clip from Pakistan’s Geo TV, showing what appeared to be handheld footage of Osama Bin Laden’s compound following the U.S. attack that killed the terrorist leader.

Οι εικόνες με την ονομασία “Geo Exclusive,” βγήκαν για πρώτη φορά στο κανάλι CNN στις 12:52 το απόγευμα, στις ΗΠΑ και φαίνεται να είναι ερασιτεχνικές φωτογραφίες από βίντεο που λήφθηκε στο Abbottabad, περίπου 60 μίλια έξω από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Islamabad, όπου όπως φαίνεται ζούσε ο Bin Laden.