Μετά τις αγορές μεγάλων κέντρων δεδομένων, αλλά και ονομάτων που έχουν σχέση με το i, τώρα υπάρχουν ενδείξεις πως η επερχόμενη υπηρεσία της Apple, η iCloud έχει βρεθεί μέσα σε μια έκδοση που είναι υπό ανάπτυξη (developer build) στο Mac OS X 10.7 Lion και επιτρέπει σε έναν MobileMe λογαριασμό να ‘μετακομίσει’ σε μια υπηρεσία με την κωδική ονομασία “Castle”.

Την Παρασκευή η Apple λανσάρισε την τρίτη έκδοση του Mac OS X 10.7 (Lion Developer Preview 2) και το Consomac.fr (μέσω Google Translate) ανακάλυψε πως υπάρχει μια υπηρεσία με την κωδική ονομασία “Castle” σε ένα νέο χαρακτηριστικό Find My Mac feature.

Το “Castle” κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται στην υπηρεσία iCloud που αναπτύσσει η Apple. Πηγές είχαν πει στο AppleInsider νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η εταιρία με έδρα το Cupertino, ήδη χρησιμοποιεί την υπηρεσία εσωτερικά και σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει για κάτι παραπάνω από streaming μουσικής.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναφορές από την Σουηδική εταιρία Xcerion είχαν πουλήσει στην Apple το iCloud.com domain για $4.5 εκατομμύρια. Το όνομα iCloud επιβεβαιώθηκε και από τον κύριο John Paczkowski της Digital Daily, χωρίς να υπάρξει επιβεβαίωση για την τιμή.

Η Apple νωρίτερα φέτος είχε αγοράσει 500.000 τετραγωνικά μέτρα σε ένα τεράστιο data center που ετοιμάζεται να βγει online αυτή την άνοιξη για να υποστηρίξει τα iTunes και MobileMe. Με κόστος $1 δις, η έκταση είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από το σημερινό data center της εταιρίας σήμερα.

Η ‘μάχη στα σύννεφα’ έχει ξεκινήσει…