Ο Google Chrome Canary, μια αρχική “pre-developer” έκδοση του Chrome browser – από αυτές που απευθύνονται σε… γενναίους δοκιμαστές που θα δοκιμάζουν για αστάθεια και bugs – έχει πλέον διαθέσιμη μια έκδοση Mac, όπως λέει η εταιρία στο Chromium blog.

Το λανσάρισμα ακολουθεί την αρχική έκδοση του Canary για τα Windows που είχαμε πέρυσι, κάτι που η εταρία λέει πως έχει βοηθήσει περισσότερο με περαιτέρω ανάπτυξη και feedback πάνω στους Chromium και Chrome.

Η έκδοση Mac, όπως και η έκδοση Windows είναι μια έκδοση που αναβαθμίζεται συχνά και δεν έχει δοκιμαστεί. Σταδιακά θα οδηγήσει στον Chrome v13.

Η σημερινή έκδοση beta του Chrome έχει φτάσει το v11, ενώ η έκδοση για τους developers έχει τον κωδικό v12. Το κύριο ‘ατού’ του Canary είναι πως μπορεί να τρέξει μαζί (αλλά και χώρια) από μια κανονική εγκατάσταση που μπορεί να υπάρχει στον υπολογιστή είτε σε σταθερές είτε σε εκδόσεις beta του Chrome, ή ακόμη και από ένα disk image ή USB flash drive.

Έτσι οι χρήστες μπορούν να διατηρούν της “ασφαλή” έκδοση για κύριο browser ενώ ελέγχουν και site και plug-ins με τον Canary για ίχνη πιθανών προβλημάτων. Η έκδοση Canary του browser ξεχωρίζει από ένα κίτρινο εικονίδιο.

Η εταιρία προειδοποιεί πως το Canary είναι μια έκδοση που δεν έχει δοκιμαστεί και είναι πιθανό να είναι ασταθής…