Από μια αναφορά των  EETimes ξεκίνησε η κουβέντα για πιθανότητα η Intel να… κυνηγάει τις δουλειές της Apple…

Συγκεκριμένα μιλάμε για τα επόμενης γενιάς Apple AX chips και τα συμβόλαια τους που θα έχουν σχέση με τις επόμενες συσκευής iOS.

”Based on a number of inputs, we believe Intel is also vying for Apple’s foundry business,” λέει ο κύριος Gus Richard, αναλυτής με την Piper Jaffray & Co., σε νέα αναφορά, μιλώντας ουσιαστικά για “πολλαπλές” πηγές πληροφόρησης πάνω στο θέμα.

“Είναι στρατηγικά λογικό και για τις δύο εταιρίες. Ο συνδυασμός της αυξημένης ζήτησης της makes Apple και του μεριδίου αγοράς που έχει σε smartphone και tablet δίνει στην Intel μια θέση στις αγορές αυτές και παρέχει τις ποσότητες που χρειάζεται η Intel για να μένει μπροστά στις διαδικασίες κατασκευής,” είπε ο Richard.

“Η ηγετική θέση της Intel στην κατασκευή δίνει στην Apple επιπλέον πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό στις αγορές αυτές και την αποστασιοποιεί από τους Ασιάτες ανταγωνιστές που κάνουν μειώσεις τιμών,” είπε. ”Επιπλέον, θα μπορεί να μειώσει τη δύναμη της Samsung που έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και στις δύο εταιρίες.”

Πριν από το λανσάρισμα του επεξεργαστή A5, οι αναφορές έλεγαν πως η Apple εξετάζει την εταιρία TSMC για τη δουλειά στους επεξεργαστές της. Από την άλλη αποκαλύφθηκε πως ο διπύρηνος επεξεργαστής A5 είναι δημιούργημα της Samsung, που έχει κατασκευάσει και όλους τους επεξεργαστές για τα Apple iOS μηχανάκια, έτσι φάνηκε πως η TSMC έχει δεύτερο ρόλο….

Από τη στιγμή που Apple και Samsung (και… αντιστρόφως) είναι στα δικαστήρια ίσως η Καλιφορνέζικη εταιρία να αυξάνει τις προσπάθειες της να μεταναστεύσει η κατασκευή των AX επεξεργαστών αλλού.

Apple και Intel είχαν καλή σχέση πριν από πέντε χρόνια με τους επεξεργαστές PowerPC.