Η εταιρία που είναι ειδικός στα videogame ετοιμάζει το δικό της τμήμα για ταινίες. Ο σκοπός είναι να οδηγήσει σταδιακά τις διαδικασίες μετατροπής και μεταφοράς ταινιών της από τα βιντεοπαιχνίδια στην τηλεόραση.

Αν θέλεις κάτι να γίνει, κάντο μόνος σου…

Αυτό φαίνεται πως είναι το μήνυμα από τη Γαλλική εταιρία ειδικό των videogame, την Ubisoft. Δυσαρεστημένη από τον τρόπο που τα δημιουργήματα της είτε μένουν στα ράφια των στούντιο του Hollywood, είτε αγοράζουν δικαιώματα πιο πολλοί για να μην τα αγοράσουν άλλοι παρά για να τα ετοιμάσουν ως ταινίες – αφήστε πως δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένη με ταινίες όπως Prince of Persia, η Ubisoft αποφάσισε να αναλάβει η ίδια τη… δουλειά.

Όπως λέει το Variety, η Ubisoft είναι στη διαδικασία δημιουργίας της Ubisoft Motion Pictures, εταιρίας που θα λειτουργήσει ειδικά για να αναπτυχθούν τα δημιουργήματα της για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το νέο τμήμα θα έχει έδρα το Παρίσι και θα έχει ως διευθυντή τον κύριο Jean-Julien Baronnet, πρώην CEO της εταιρίας του σκηνοθέτη και παραγωγού Luc Besson, EuropaCorp. Ο κύριος Jean de Rivieres, πρώην επικεφαλής διανομής για την Walt Disney Studios Motion Pictures France θα είναι επικεφαλής του διεθνούς marketing και των πωλήσεων.

Η απόφαση ήρθε βεβαίως μετά το περυσινό “Prince of Persia: Sands of Time”, που είχε τζίρο παγκοσμίως $355 εκατομμύρια, ένα σεβαστό νούμερο αλλά κάτω από τις προσδοκίες της εταιρίας. Άλλωστε η Disney είχε ελπίσει πως θα είναι το ξεκίνημα μια νέας σειράς ταινιών τύπου “Pirates of the Caribbean.”

Από την άλλη έδειξε στη Ubisoft πως υπάρχουν… χρήματα για τα δικά της δημιουργήματα. Άλλωστε υπάρχει και η επιτυχία της Marvel Entertainment, που δεν έχει αφήσει… υπερήρωα για υπερήρωα.

Εκτός από τη σειρά “Prince of Persia series” η εταιρία θα βάλει μπρος και δημοφιλή video game franchises όπως τα “Splinter Cell” και “Rainbow Six” ενώ υπάρχει και η σειρά “FarCry” και ΦΥΣΙΚΑ τα “Assassin’s Creed” παιχνίδια…