Η Google ανακοίνωσε το εργαλείο Google Analytics που τώρα παρέχει και τη δυνατότητα παροχής στοιχείων για την ταχύτητα – Site Speed report.

Το Site Speed report επιτρέπει στα Google Analytics να δείχνουν χρόνους φόρτωσης για πολλές σελίδες και στοιχεία του site σε ποικιλία συνθηκών: με βάση την τοποθεσία του επισκέπτη, την τοποθέτηση των media, τον browser και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται για να υπάρξει πρόσβαση στο site και άλλα. Με τη χρήση αυτών των στατιστικών, οι webmasters μπορούν να υπολογίσουν τι πάει στραβά ή τι πρέπει να αλλαχθεί στο site για να καλυτερεύσουν τα πράγματα.

Για άτομα δε που χρησιμοποιούν Google AdSense για τα websites τους, είναι ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να δουν, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως όσο περισσότερο χρόνο δαπανά κανείς σε ένα site, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γίνει κλικ σε μια διαφήμιση.

Και κανείς δεν θέλει να μένει σε ένα website που κάνει… ώρες να φορτώσει. Οι χρήστες που θέλουν να έχουν το Google Analytics να μετρά την ταχύτητα του site τους πρέπει να επιλέξουν αυτή τη δυνατότητα και να αναβαθμίσουν την embedded javascript για να δουλέψει.

Περισσότερα στο Google blog.