Σύμφωνα με το BBC η Ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει… κυβερνοράμπο και σύστημα παρακολούθησης για τα στοιχεία των χρηστών που έχουν τεθεί σε κίνδυνο…

“Βασικός στόχος” έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το PlayStation Network (PSN) της Sony για τους hacker και έτσι ο Ιάπωνας γίγαντας αποφάσισε να προσλάβει ερευνητές που θα ελέγξουν τα όσα έχουν συμβεί και προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών που… απολάμβαναν τις online υπηρεσίες έχουν τεθεί ενδεχομένως σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τη Sony, η Data Forte και ειδικοί ερευνητές κυβερνοασφάλειας της εταιρίας Guidance Software δεν είναι οι μόνοι που έχουν προσληφθεί για να δουν πως θα καταφέρουν να φέρουν τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη.

Αξιοσημείωτο είναι πως μερικές από τις επιθέσεις έφτασαν μέσω ενός server που βρίσκονταν στη Μαλαισία, όπως έχει μεταφέρει η “Wall Street Journal” που επικαλούνται πηγές που είναι κοντά στο όλο θέμα.

Την περασμένη εβδομάδα Sony ενημέρωσε πως προσωπικά δεδομένα από 77 εκατομμύρια χρήστες Playstation ενδεχομένως έχουν υποκλαπεί από hackers, ενώ στη συνέχεια έγιναν αναφορές και για ακόμη 25 gamers των οποίων τα δεδομένα ενδεχομένως έχουν κλαπεί.

Είναι τουλάχιστον καθησυχαστικό πως η Sony ισχυρίζεται πως οι πληροφορίες είναι από “outdated database”, ή αλλιώς μια παλαιά βάση δεδομένων…

Η θέση Stringer…

Σήμερα πάντως ο Sony CEO κος Howard Stringer ζήτησε συγνώμη για την παραβίαση ενώ η εταιρία έδωσε και επιπλέον πληροφόρηση για τεχνικές identity-theft monitoring που η εταιρία δεσμεύτηκε πως θα υλοποιήσει για τος πελάτες των οποίων στοιχεία εκλάπησαν από την κυβερνοεπίθεση.

Η Sony ήρθε σε συμφωνία με την εταιρία προστασία δεδομένων (identity-protection) Debix και θα προσφέρει μια υπηρεσία που ονομάζεται AllClear ID Plus αρχικά για τους πελάτες στις ΗΠΑ που είναι εγγεγραμμένοι στο PlayStation Network ή το Qriocity prior όπως είπε ο εκπρόσωπος της  Sony κος Patrick Seybold σε blog post σήμερα.