Με τη βιογραφία του μεγάλου iconic οδηγού Ayrton Senna να έχει ετοιμαστεί για την τηλεόραση, αναφορές έρχονται για μια άλλη ταινία που είναι σε παραγωγή και εστιάζει σε έναν εν ζωή θρύλο, τον Niki Lauda.

Ο Αυστριακός οδηγός και τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητής είναι καταγεγραμμένος στην ιστορία και το μυαλό μας ως ένα των ‘μεγάλων’. Με καριέρα που είχε μεγάλη διάρκεια στα 1970s και 1980s, και κατά βάση με την ομάδα της Ferrari, αλλά και την επάνοδο του με την McLaren και το τρίτο στη συνέχεια πρωτάθλημα – μια κίνηση που σίγουρα είχε στο νου του ο Michael Schumacher όταν πήρε την απόφαση να επιστρέψει πέρυσι, είναι ένας σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία του σπορ.

Η ταινία εστιάζει στο πρωτάθλημα του 1976 όταν ο Lauda είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στο Nürburgring, έχασε το δεξί αυτί του και υπέστη βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο. Επέστρεψε όμως και μάλιστα έξι εβδομάδες μετά και έχοντας χάσει δύο grand prix, για να χάσει τον τίτλο από τον James Hunt με έναν μόλις βαθμό.

Το σενάριο έχει γραφεί από τον κύριο Peter Morgan, σεναριογράφο του “Frost/Nixon” και του “The Queen”. Αναζητούν σήμερα διευθυντή και παραγωγούς ενώ εκτός από τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Lauda, θα παίζει και ο ίδιος. “Όποιοσδήποτε που είναι 25 ή 26 και ξαφνικά χάνει το δεξί του αυτί και τα όνειρα του και φαίνεται σαν εμένα μπορεί να κάνει σχέδια,” λέει ο Lauda που – φανταζόμαστε, θα διαλέξει ο ίδιος τον ηθοποιό…