Η ξεκίνησε να δοκιμάζει την ενσωμάτωση αναζήτησης με τη φωνή στη μηχανή αναζήτησης του Google.com…

Ένα οξυδερκής κύριος με την ονομασία Matt Schlicht πρωτοαναγνώρισε το χαρακτηριστικό. Η αναζήτηση φωνής ανιχνεύει τις ρυθμίσεις του μικροφώνου και μπορεί να ενεργοποιήσει το “Speak now” widget και να ανιχνεύσει τις λέξεις μεταφέροντας τες στο πεδίο αναζήτησης.

Οι ιδιοκτήτες κινητού Android θα πρέπει ήδη να έχουν δει το Google Voice Search που είναι διαθέσιμο στο Google Search widget. Το Google Voice Search στο Αndroid μεταφράζει και τις εντολές σε πράξεις.

Για παραδειγμα το “Directions to Empire State Building New York” δείχνει κατευθείαν το διάσημο iconic σημείο στη Νέα Υόρκη.

Η Google εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει την ακρίβεια του προϊόντος της και τώρα αναγνωρίζει και Κινέζικα (…) αλλά μην ετοιμάζεστε. Για την ώρα είναι σε περιορισμένη δοκιμαστική περίοδο.

Αν και η αναζήτηση με τη φωνή κάποιες φορές είναι ευκολότερη από την πληκτρολόγηση δεν πιστεύουμε πάντως πως άμεσα θα δει… δεκάδες ανθρώπους να κάνουν αναζητήσεις φωνάζοντας.

Ακόμη και να δουλεύει όπως ακούγεται, το Google Voice Search “δουλεύει ιδιαίτερα καλά αλλά είναι άβολο στη χρήση στο γραφείο…”