Όπως θα περίμενε κανείς η εβδομάδα αυτή αν και θεωρητικά θα ήταν μια ακόμη εβδομάδα με το ηλεκτρονικό ‘μυαλό’ στον βασιλικό γάμο, άλλα έκτακτα γεγονότα που έλαβαν χώρα άλλαξαν το αποτέλεσμα…

Την περασμένη Κυριακή είχαμε την καταδρομική μυστική επίθεση και τον θάνατο του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη στη γη. Το Twitterοσύμπαν, αντέδρασε ανάλογα…

Συνολικά ένας εξωφρενικός αριθμός από 12.4 εκατομμύρια tweets την ώρα (5.106 tweets ανά δευτερόλεπτο την ώρα που μιλούσε ο Obama) είχαν σαν αποτέλεσμα όλα τα θέματα να συνδέονται με την μεγάλη είδηση της εβδομάδας την εβδομάδα που μας πέρασε.

Από την άλλη και παρά την ένταση της ειδησεογραφίας, ο Βασιλικό Γάμος ήταν στη δεύτερη θέση…

Τop Twitter Τάσεις: 4/29 – 5/5

Θέση
Θέμα
Ένταση
Περιγραφή
#1
Osama bin Laden
3
Ο ηγέτης της Al Qaeda leader Osama bin Laden σκοτώνεται από επίλεκτη ομάδα των Navy SEALs στο Abbottabad του Pakistan. Ο Obama ανακοινώνει τα νέα αργά το βράδυ.
#2
Royal Wedding
3
Ο πρίγκηπας William και η Catherine Elizabeth “Kate” Middleton παντρεύονται στο  29 Απριλίου 2011 στη Westminster Abbey.
#3
Harry Potter Movie/Book Series
2
Στο Twitter, οι φαν του Harry Potter μιλούν για τους: Luna Lovegood, Neville Longbottom, Molly Weasley, Severus Snape, Hermione Granger, Bellatrix Lestrange, Fred Weasley και Sirius Black.
#4
Justin Bieber
2
Ο Justin Bieber ‘έγραψε ένα tweeted με #pssst αντί για #pissed. Οι χρήστες ρώτησαν τους οπαδούς τους αν προτιμούν τον Justin Bieber ή τον Bruno Mars.
#5
Ποδόσφαιρο
1
Κουβέντα για το Manchester United vs. Chelsea, Lionel Messi, τον αγώνα Champions League Manchester United και Schalke αλλά και άλλα.
#6
Star Wars Ημέρα
1
Ημέρα Star Wars η 4η Μαΐου με tweeting το “May the Fourth be with you!”…
#7
Lady Gaga
1
Οι φαν της Lady Gaga fans ενθουσιασμένοι με το “Judas,” το τελευταίο της βίντεο.
#8
Chris Brown
1
Την Πέμπτη το τραγουδιστής της R&B Chris Brown έγινε 22 years και του έστελναν ευχές οι φαν του.
#9
NBA Playoff
1
Ενθουσιασμός για το Miami Heat Vs Boston Celtics στα ημιτελικά του NBA.
#10
Owl City
1
Οι Tweeters από την Ινδονησία ενθουσιασμένοι που οι Owl City θα τραγουδήσουν στη Jakarta στις 28 Οκτώβρη.  Έλεγαν και πόσο τους αρέσει το “Vanilla Twilight.”