Αναπτύχθηκε από την εταιρία κατασκευής θωρακισμένων οχημάτων Dartz σε συνεργασία με την Gray Design και το Nagel είναι ένα θωρακισμένο sportback SUV που έχει επιπλέον σχεδιαστεί για αν φέρει… γιοτ! Αναμένεται να κατασκευαστεί και να κυκλοφορήσει το 2012.

Η Dartz Prombron’ και η Gray Design μας έχουν δώσει μερικές λεπτομέρειες για το 2012 Dartz Prombron’ Nagel, το θωρακισμένο όχημα που θα βγει στην αγορά το 20122 και με το οποίο η εταιρία γιορτάζει τα 100 της χρόνια.

Αρχικά με την ονομασία RussoBalt (RussoBaltique), η εταιρία ιδρύθηκε το 1912 και είχε ως αντικείμενο παραγωγής αυτοκίνητα σπορ και θωρακισμένα, ακόμη και αεροσκάφη. Στη συνέχεια άλλαξε ονομασία και σε Prombron’ και πρόσφατα σε Dartz Prombron’

Το μοντέλο Nagel σχεδιάστηκε από τον Eduard Gray της Gray Design, και βασίζεται στην πλατφόρμα Dartz Prombron’ και την επονομαζόμενη τεχνολογία KAPSULA.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό…

The car can tow yachts up to five tonnes in weight and up to 15 meters in length. Thanks to its 2,000 hp engine the Nagel reaches a top speed of 250 km/h.