Τα καθημερινά deal, οι προσφορές και οι κάθε λογής ειδικές εκπτώσεις έχουν γίνει σχεδόν de facto μέθοδοι αγορών μια ακόμη νέα ιδέα έρχεται…

Αυτό το καλοκαίρι, μια νέα (startup) εταιρία επιχειρεί να βρει άλλη λύση από τις εκπτώσεις και προσφέρει σε ιδιοκτήτες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών δώρα σε μετρητά υπό μορφή ‘αγορών’ σε εστιατόρια και καταστήματα.

Η νέα εταιρία ονομάζεται FreeMonee, και είναι μια προσπάθεια που έχει γίνει από πρώην στελέχη των eBay, Oracle και Visa. Έχει δε $11 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση και δεν έχει καθημερινές προσφορές ή κάτι γνωστό αλλά είναι ένα “cash-gift network.”

Τι σημαίνει αυτό δε; ένα δίκτυο με επιλεγμένους εμπόρους και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη μέση. Το “cash-gift” είναι το κίνητρο του FreeMonee και δεν είναι κουπόνι ή κάτι τέτοιο αλλά πίστωση που λαμβάνεις σε ένα πιστωτικό ή χρεωστικό λογαριασμό.

Θα λάβεις ένα email, ένα κείμενο ή μια ενημέρωση για δώρο από την τράπεζα σου και θα μπορείς να τα ξοδέψεις σε συγκεκριμένα καταστήματα ή όπου θέλεις. Ουσιαστικά τράπεζες και έμποροι είναι στο ‘σύστημα’ μαζί σου και με εκατομμύρια κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών όλοι (;) κερδίζουν, λέει η εταιρία.

Αν και είναι μια αμερικανικής αγοράς κίνηση και το FreeMonee δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τους συνεργάτες του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε ως νέα τάση..

Θα δούμε το καλοκαίρι..

Welcome to FreeMonee from Zaudhaus on Vimeo.