Το όραμα τους το έχουν ετοιμάσει οι Ρώσοι για να κάνουν μια επίδειξη ‘δύναμης’ στον πλανήτη…

Το Skolkovo είναι ένα σύγχρονο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Ρωσία που θα ξεκινήσει να δημιουργείται από το 2012. Στο Skolkovo θα υπάρχει ένα πανεπιστημιακό campus, μια βιομηχανική ζώνη και μια συστάδα από εργαστήρια έρευνας.

Θα υπάρχει ακόμη και μια απίστευτη γκάμα από χώρους και εγκαταστάσεις όπου μπορεί κανείς να οργανώσει τη δουλειά και τη ζωή του: ουσιαστικά οι Ρώσοι οραματίζονται μια πόλη-“Εδέμ” για να βγάλουν νέες τεχνολογίες και άλλες εξελίξεις…

Περί τα 15200 άτομα αναμένεται να κατοικούν στα 400 εκτάρια, με 7000 εργαζόμενους να έρχονται εκεί για δουλειά.

Το κέντρο εστιάζει σε τέσσερις κύριες δραστηριότητες που ξεκινούν από το γράμμα E: Εcology, Εrgonomics, Εfficiency και Εconomy. Θα επενδυθούν 120 δισεκατομμύρια ρούβλια για την κατασκευή του Innograd και οι πρώτοι επιστήμονες αναμένεται να εγκατασταθούν στους χώρους το 2015.

Στις φωτό έχουμε τους νικητές του διαγωνισμού για το Skolkovo Innovation Center και τα projects που δεν έγιναν αποδεκτά.

Το τελικό σχέδιο που έγινε αποδεκτό ήταν το AREP, ένα πρωτότυπο σχέδιο που έχει σαν βασική αρχή την ευελιξία και την οικολογία. Η διαδικασία ανακύκλωσης των απορριμάτων σε όλο το σχέδιο χρησιμοποιεί ηλιακές μπαταρίες και άλλες πηγές ενέργειας όπως η γεωθερμία.