Το επίσημο Playboy website που σχεδιάστηκε για να μπορεί να απεικονιστεί στο iPad και ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, είναι πλέον live…

Και γιατί αυτό αποτελεί είδηση; Για δύο βασικούς λόγους: 1ον είναι το πλήρες, μη λογοκριμένο περιοδικό κάτι σημαντικό αφού έλαβε έγκριση από την Apple και 2ον, είναι ένας ιconic τίτλος σε κάθε περίπτωση – 57 χρόνια τευχών αποθηκευμένα στο i.Playboy.com.

Η app σχεδιάστηκα αρχικά για να λανσαριστεί τον Μάρτιο αλλά αναβλήθηκε για δύο μήνες. Ο Hugh Hefner πρόσφατα ανακοίνωσε στο Twitter πως θα το περιοδικό θα έχει βγει μέχρι σήμερα Πέμπτη στην ‘αγορά’…

Το ‘Playboy for iPad’ φέρνει επιπλέον όλο τον κατάλογο των παλαιότερων τευχών αλλά και νέα τεύχη. Το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο σε συνδρομητές προς $8 το μήνα, $60 το χρόνο και $100 για δύο χρόνια.

Για όσους αναρωτιούνται πως το Playboy κατάφερε να ξεπεράσει τους αυστηρούς κανόνες της Apple για μη προβολή γυμνού, το… κόλπο είναι πως η app είναι web-based, και έτσι ξεπερνά τους κανόνες της Apple για εκτίμηση και αξιολόγηση – ΔΕΝ την λαμβάνεις μέσω app Store.

Τι σημαίνει όλα τα τεύχη; πως ακόμη και το πρώτο τεύχος του 1953 με το sex symbol Marilyn Monroe στο εξώφυλλο έχει τώρα ψηφιοποιηθεί και το Playboy δήλωσε πως “το iPlayboy έχει κάθε φωτογράφιση, συνέντευξη, centerfold, κομμάτι ερευνητικής δημοσιογραφίας, διαφήμιση και εικόνα που εμφανίστηκε ποτέ στο περιοδικό, περισσότερες από 130,000 σελίδες σε σύνολο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ιστορικό media υλικό που έχει ακόμη και… ρομαντική ‘αύρα’!