Η εταιρία ονομάζεται Landis+Gyr και οι Ιάπωνες θα δώσουν $2.3 δις για να την αποκτήσουν…

Είναι μια κίνηση της ιαπωνικής εταιρίας για να μπει στην αγορά των έξυπνων δικτύων σε Ευρώπη και ΗΠΑ αυτή η εξαγορά της ελβετικής Landis+Gyr…

Η αγορά ανακοινώθηκε χθες και η εταιρία έχει στην ευθύνη της τη διανομή ισχύος, τη μέτρηση και τα συστήματα έξυπνου σπιτιού. Η Toshiba πιστεύει πως με αυτή την αγορά θα ‘μπει’ σε νέες αγορές όπως της Ευρώπης των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας όπου η Landis+Gyr, όπως λέει η εταιρία, έχει κερδίσει έδαφος.

Αν και οι Toshiba people πωλούν κυρίως τον εξοπλισμό (hardware) για τις εταιρίες, αυτή είναι μια νέα κίνηση της εταιρίας για να πάρει από την πίτα του energy management και στην πλευρά των καταναλωτών. Στην αντίπερα όχθη ανταγωνίστρια είναι η Silver Spring Networks, μια παρόμοια εταιρία που έχει ιδρυθεί από τις Google Ventures, Foundation Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers και Northgate Capital.

Η Silver Spring Networks τον Δεκέμβρη του 2010, πήρε από την αγορά 250 εκατομμύρια και έχει βάλει στο ‘στόχαστρο’ να εξελιχθεί σε εταιρία των $3 δις όπως λέει ο κύριος Dan Primack της Fortune.

Το Reuters ανέφερε πως ο Bill Maris της Google Ventures σε συνέδριο venture capital στη Νέα Υόρκη είπε πως τα έσοδα της Silver Spring Networks είναι σε άνοδο και όπως γίνεται αντιληπτό θα έχουμε και σε αυτό τον tech τομέα μια ραγδαία ενίσχυση στον ανταγωνισμό – αφήστε που ‘έξυπνη διανομή’ του ρεύματος σημαίνει και λιγότερη σπατάλη.

Στον χώρο των ‘έξυπνων δικτύων’ για την ενέργεια γίνονται πολλές εξαγορές ενώ ο Gohn προβλέπει πως στις ΗΠΑ θα γίνουν πολλές εξαγορές σε εταιρίες software στον τομέα με εστίαση πιο πολύ εκεί παρά στο hardware και τις μετρήσεις…