Σχεδιασμένο από τους Σκανδιναβούς Oscar Magnuson και Efva Attling και σε παραγωγή από την εταιρία Elcoteq, το κόσμημα αυτό φαίνεται στην πρώτη ματιά να είναι κάτι περισσότερο λίγο παραπάνω από ένα μπρασελέ με έξι 6 τμήματα.

Μέσα στο μπρασελέ αυτό από την άλλη είναι ένα GPS που στέλνει ένα σήμα ιχνηλάτησης και ένας ειδικός συναγερμός που χτυπά αν κανείς βγάλει το μπρασελέ. Το μπρασελέ είναι συνδεδεμένο με τρεις ‘ασπίδες’ -“shields”.

Με τη Βασική Υπηρεσία αυτές οι “shields” θα έχουν οριστεί ως οι 3 πιο πιστοί φίλοι εκείνου που φορά το μπρασελέ. Μόλις χτυπήσει αυτός ο ‘συναγερμός’ οι φίλοι αυτοί θα καλέσουν τον φίλο τους που το φορούσε.

Αν δεν απαντήσει μπορούν να ανιχνεύσουν που είναι το μπρασελέ με την PFO app στο smartphone ή τον φορητό τους. Εναλλακτικά με την υπηρεσία Premium service, αν αφαιρεθεί το μπρασελέ στέλνει έναν συναγερμό σε συγκεκριμένη. Η εταιρία θα καλέσει, θα ρωτήσει αν όλα είναι καλά και θα ζητήσει τον κωδικό. Αν δεν απαντήσεις θα στείλει μονάδα στο σημείο.

Ακόμη δεν έχει οριστεί τιμή αλλά υπάρχει δυνατότητα προ-παραγγελίες με πολλά διαθέσιμα χρώματα. Η δε υπηρεσία Premium είναι διαθέσιμη μόνο στη Σουηδία αλλά η όλη ιδέα ακούγεται σωστή – να και κάπως τρομακτική…