Αν υπήρχαν κάποιες σκέψεις για το αν η Intel μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογίας της στα  22nm και με την ονομασία Tri-Gate για να φτιάξει επεξεργαστές με σχεδίαση ARM, ο CEO της εταιρίας το αποκλείει…

The short answer is ‘No‘,” είπε ο Paul Otellini σε ακροατήριο στην Συνέδριο Intel Investor Meeting 2011 στην Santa πριν λίγες ημέρες σε απάντηση για το αν η εταιρία του υπάρχει η πιθανότητα να κατασκευάσει με την νέα της τεχνική επεξεργαστές για  την αγορά των ARM –  smartphone και tablets.

Η συλλογιστική του Otellini ευθεία: δεν υπάρχουν κέρδη από τέτοια κατασκευή, η εταιρία του μπορεί να βγάλει περισσότερα χρήματα μένοντας στην αρχιτεκτονική Intel.

“Έχουμε άδεια ARM, και άδεια αρχιτεκτονικής ARM,” υπενθύμισε στους επενδυτές και τους δημοσιογράφους που είχαν μαζευτεί”, αλλά το “το σημαντικό είναι να υπολογίσουμε πως να πληρωθούμε και να είμαστε παρόντες, συμπλήρωσε. Και “πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να πληρωνόμαστε και να είμαστε παρόντες είναι… να κατασκευάζουμε πρώτης ποιότητας κυκλώματα.”

Η σχεδίαση ARM, κατά την άποψη του Otellini, δεν προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα για αν μπει η Intel στο ‘οικοσύστημα ARM’:  “Η [Intel αρχιτεκτονική] εναντίον της ARM – δεν έχουμε να πληρώσουμε κάποιο ‘κόστος’ σε ισχύ και κατανάλωση ενέργειας,” είπε.

Σε τελική ανάλυση πάντως είναι ζήτημα κερδών αν και ο Otellini έχει τη βεβαιότητα πως τα δικά τους τσιπ χαμηλής ισχύος θα είναι  “πολύ πετυχημένα” στη smartphone αγορά. Για να το δούμε… το 2012.