Είναι άραγε μια εναλλακτική μέθοδος… προσέγγισης για τους φαν;

Φαίνεται πάντως πως γνωστοί μουσικοί , καλλιτέχνες και δημιουργικά άτομα χρησιμοποιούν τώρα το  Talenthouse για να αποκτήσουν έμπνευση για τα projects τους από καθημερινούς χρήστες…

Αυτά τα crowdsourced projects έχουν πέραση: οι Soundgarden χρησιμοποίησαν το Talenthouse για να αναζητήσουν φωτογράφο ενώ ο guru των κόμικ κος Stan Lee ζήτησε από τους φαν να τον βοηθήσουν να δημιουργήσει έναν νέο υπερήρωα και ο rapper The Game ζήτησε από φίλους του βοήθεια για στοίχους νέου track.

To Talenthouse, που υπάρχει από το 2009, είναι μια startup που ειδικεύεται στον να βρίσκει για μεγάλα ονόματα, όχι τόσο… μεγάλα ονόματα και να συνεργάζονται.

Οι ανακοινώσεις για τους ενδιαφερόμενους έρχονται από το εταιρικό website ή τη Facebook σελίδα και αν ο διαγωνισμός ή η πρόσκληση είναι για στοίχους π.χ τότε μπορείς να εισάγεις στο Talenthouse και την ψηφιακή φόρμα του αυτό που έχεις και να το στείλεις. Μόλις έχει τελειώσει η περίοδος τότε γίνεται ψηφοφορία για την καλύτερη ιδέα και ο νικητής μπορεί να συνεργαστεί με τον σταρ. Η ψηφοφορία γίνεται μέσω Facebook (άλλο από το Facebook likes), Twitter, και την αρχιτεκτονική cloud του Talenthouse.

Σε άλλα παραδείγματα, ο σκηνοθέτης των X-Men και του Rush Hour Brett Ratner, λανσάρισε πριν λίγες ημέρες το δικό crowdsourcing σχέδιο και κάνει casting για έναν βοηθό σκηνοθέτη και έναν ρόλο σε επερχόμενη παραγωγή ενώ ζητά από κάποιον να σχεδιάσει και το εταιρικό animated logo της εταιρίας του…