Η Intel σχεδιάζει να λανσάρει και desktop και notebook (φορητές) εκδόσεις των επόμενων επεξεργαστών της Ivy Bridge 22nm και των πλατφορμών τους το Μάιο / Απρίλιο του 2012 αλλά στο φορητό τμήμα της αγοράς σχεδιάζει μόνο τετραπύρηνα μοντέλα…

Η λίστα με τους επεξεργαστές Ivy Bridge που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνει τους Core i7 Ivy Bridge σε extreme έκδοση και δύο Core i7 βασισμένους τετραπύρηνους που θα ταιριάζουν στην αγορά επιδόσεων της Intel (P2) και την αγορά performance P1.

Για αν αντιληφθούμε καλύτερα τι θα γίνει αντιλαμβανόμαστε πως high end τετραπύρηνοι extreme Ivy Bridge επεξεργαστές θα αντικαταστήσουν έναν Core i7 2920XM, ενώ ταχύτεροι τετραπύρηνοι μη-extreme Ivy Bridge επεξεργαστές αντικαθιστούν τους Core i7 2820QM. Η πιο αργή έκδοση του τετραπύρηνου μοντέλου από την P1 αγορά αντικαθιστούν τους i7 2720QM CPU.

Διπύρηνοι όπως και Core i7 και Core i5 που θα βασίζονται στην τεχνολογία κατασκευής Ivy Bridge 22nm αναμένονται στο 2ο τρίμηνο του 2012 ενώ το σχέδιο σήμερα δείχνει πως η Intel σχεδιάζει τετραπύρηνους φορητούς Ivy Bridge parts και την πλατφόρμα Chief River ΠΡΙΝ το τέλος του 1ο τριμήνου του 2012.

Πάμε για τα τέλη Μαρτίου του 2012…