Με 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στο Facebook — ήρθε η ώρα να στήσεις τη δική σου Facebook Page για τη δουλειά σου…

Άλλωστε το καλύτερο marketing είναι αυτό που αγγίζει τους καταναλωτές εκεί που είναι και με 700 δις. ώρες να δαπανώνται κάθε μήνα στο site η έκθεση είναι μεγάλη…

Μια απλή σχετικά διαδικασία.

1. Δημιουργείς τη δική σου σελίδα…

2. Προσθέτεις πληροφορίες…

3. Προσθέτεις φωτογραφία

Κάνεις Upload μια φωτογραφία για την page σου. Μπορεί να είναι ένα logo, μια φωτογραφία του καταστήματος ή ατόμου. Ο φάκελος μικρότερος από photo 4MB, μπορεί να είναι τετράγωνος ή ορθογώνιος παραλληλεπίπεδος.

4. Προτείνεις τη σελίδα σε φίλους

Κάντε ένα ξεκίνημα για την Page σας με μερικά “likes” φίλων. Πληκτρολογήστε ονόματα και μετά μετακινήστε τον κέρσορα πάνω σε ονόματα κάποιων για να γίνουν highlight σε μπλε.

5. Import τις Contacts σας…

Κάντε κλικ στο “Import Contacts”. Θα βρείτε τα email contacts σας για τη νέα Page. Κάντε upload έναν φάκελο (Outlook, Constant Contact, .csv) ή βάζετε το email login info σας για να έχει πρόσβαση το Facebook στην email contact λίστα σας.

6. Ξεκινήστε να γράφετε περιεχόμενο…

7. Βρείτε ένα Vanity URL

Μόλις έχετε 25 fans σε μια Facebook Page, οποιοσδήποτε από τους Page admins μπορεί να κρατήσει μια vanity URL ώστε το Facebook URL να είναι www.facebook.com/yourbusinessnamehere.

Πηγαίνετε στη Username page, επιλέξτε όνομα Page από το dropdown menu και γράψτε το όνομα που θέλετε αν χρησιμοποιήσετε. Κάντε κλικ στο “Check Availability.” Αν είναι διαθέσιμο θα ερωτηθείτε, “Are you sure you want to set [URL] as [Facebook Page]‘s username?” Πατήστε confirm για να κλειδωθεί στο URL — και να έχετε στο νου σας πως ΔΕΝ αλλάζει το URL για μια Page όταν επιβεβαιώσεις…

8. Κρατήστε… λογαρισμό με εργαλεία που είναι διαθέσιμα

Το Facebook Insights είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να αντιλαμβάνεσαι πότε να postάρεις και το είδους περιεχόμενο πάει καλά. Το να μετράς την επιτυχία των social media είναι δύσκολο αλλά για της μεγάλες εταιρίες η εστίαση είναι στο ‘engagement’ – το πόσο πιστούς φαν έχεις. Κάνεις κλικ στο “Facebook Insights” στη δεξιά sidebar, κάτω από το admins.

8. Ορίζεις και άλλους Admins…

Όσο για τους admins, μπορείς να έχεις αρκετούς να ‘τρέχουν’ την Page και να postάρουν περιεχόμενο. Στο “Admins” section του sidebar δεξιά επιλέγεις “See All.” Η νέα σελίδα θα έχει σειρά από τα ονόματα των admins. Για να γίνει κάποιος άλλος admin, απλά πληκτρολογείς το όνομα. Δεν υπάρχει όριο στο πόσους admins μπορεί να έχει μια Page.

Είστε έτοιμοι…