Σύμφωνα με τη  WSJ, η Foxconn έχει σταματήσει την παραγωγή από όλα τα εργοστάσια της στην China για δύο ημέρες ενώ εξετάζει τι συνέβη και τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν.

Η Hon Hai Precision Industry Co., η ταϊβανέζικη εταιρία γνωστή με το όνομα Foxconn που λειτουργεί πολλά εργοστάσια στην Κίνα, έχει κλείσει όλες τις εγκαταστάσεις της που γυαλίζουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα ενώ αναμένονται περαιτέρω επιθεωρήσεις.

Το ζήτημα φαίνεται να προέκυψε από σκόνη αλουμινίου που μπορεί να αναφλεγεί όταν γυαλίζεται το πίσω τμήμα του iPad 2 που είναι από αλουμίνιο.  Ένα γκρουπ σπουδαστών από το Hong Kong επονομαζόμενο Sacom δημοσίευσε αναφορά για τους συγκεκριμένους κινδύνους στις 6 Μαΐου λέγοντας πως εργάτες διαμαρτύρονταν για την εισπνοή της σκόνης και τον κακό κλιματισμό. Δεν είναι σαφές αν τα εργαστήρια στα οποία αναφέρονταν ήταν εκείνο στο οποίο έγινε το ατύχημα.

Τα νέα είναι περισσότερο άσχημα για τη Foxconn που μόλις έχει ‘συνέλθει’ μιντιακά από τις αυτοκτονίες εργατών. Αν δεν επανέλθει σύντομα η παραγωγή στη Chengdu, η Hon Hai ίσως χρειαστεί να συνεχίσει με πιο ακριβή παραγωγή στην περιοχή Shenzhen, είπε ο Arthur Hsieh, αναλυτής της UBS….