Speaking at a developer forum in Tokyo, Japan on Monday, Microsoft CEO Steve Ballmer confirmed plans for a 2012 launch of the “next generation of Windows systems,” which will include Windows 8 slates and tablets.

Σημ: η εικόνα είναι concept σχεδίαση

Το νέο από τον ‘κύριο Microsoft’, τον Steve Ballmer που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τον όρο “Windows 8” δημόσια. Μιλώντας για την πρόοδο που γίνεται στα Windows 7, ο Ballmer σημειωσε, “There’s a whole lot more coming.”

“Πολλά ακόμη έρχονται λοιπόν,” είπε ο ισχυρός άνδρας της εταιρίας και συμπλήρωσε: “As we progress through the year, you ought to expect to hear a lot about Windows 8. Windows 8 slates, tablets, PCs, a variety of different form factors” .

Με άλλα λόγια ο ισχυρός άνδρας της Microsoft σημείωσε πως θα ακούμε όλο και πιο πολλά για α Windows 8 και σε πληθώρα συσκευών κάθε τύπου. Τα Windows 8 θα μπορούν να λειτουργήσουν και με επεξεργαστές σχεδιασμού ARM (system-on-a-chip αρχιτεκτονική) και άρα στον ανταγωνισμό εναντίον των συσκευών iPad.

“Τα Windows PC θα συνεχίσουν να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται. Τα Windows θα βρίσκονται παντού και σε κάθε συσκευή χωρίς συμβιβασμό,” είπε ο Ballmer στο Consumer Electronics Show.

Αρχικές εκδόσεις των Windows 8 δίνουν στοιχεία για μια ‘διαμορφώσιμη’ για κάθε πλατφόρμα λύση – scalable cross-platform solution, που μπορεί να μπει σε tablet και τηλέφωνα.

Η Μicrosoft μέχρι στιγμής είναι ουσιαστικά ‘εκτός’ της αγοράς φορητών συσκευών κατά βάση εξαιτίας των αποτυχημένων προσπαθειών της Intel να ετοιμάσει Atom chip με χαμηλή κατανάλωση…