Η Sony έδωσε τη μάχη της με τα… στοιχεία της φύσης και τους πειρατές αλλά ετοιμάζει τα νέα της τεχνολογικά όπλα στη μάχη που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: στη μάχη του hi tech…

Ναι, οι νέες καινοτομίες είναι ‘εδώ’ με τη Sony να κάνει την πιο φρέσκια ανακοίνωση της στο 49th SID International Symposium, Seminar & organic Exhibition (SID 2011), μια ειδικευμένη έκθεση.

Η νέα εξέλιξη είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο σε μέγεθος εύκαμπτο ηλεκτρονικό χαρτί – flexible electronic paper (e-paper), που οδηγείται από οργανικά τσιπ – organic TFTs (thin-film transistors). Πολύ απλά δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα e-χαρτί που μπορεί να λυγίσει σε διάμετρο ακόμη και 5 χιλιοστά!

Η Sony έφτασε ακόμη στο σημείο όπως δείχνει και η εικόνα να διπλώνει το e-χαρτί της σε συνέντευξη και να δείχνει live σε όσου παρεβρίσκονταν.

Το πρωτότυπο είναι ένα εύκαμπτο ασπρόμαυρο e-paper που βασίζεται στη ‘πλάκα’ της E Ink – ‘electrophoretic front plane laminate’ είναι το όνομα της τεχνολογίας.

Τα specs:

Μέγεθος οθόνης: 13.3”
Αριθμός Pixel: 1.600 x 1.200
Μέγεθος Pixel: 169μm x 169μm
Ανάλυση: 150ppi
Διάφραγμα: 94%
Contrast: 10:1
Διαβαθμίσεις: 16
Πάχος: 120μm

Το Peri-Xanthenoxanthene (PXX) ήταν το στρώμα ημιαγωγών από organic TFT, και το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται από τα Sony OLED που μπορείς να… τυλίξεις σε στυλό. Έύκαμπτα ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία; Ναι, είναι κοντά πλέον. Εκτίμηση μας πως στα 5 χρόνια θα είναι στην αγορά…