Όσοι αγόρασαν τηλεοράσεις με δυνατότητα 3D αγαπούν τις αγορές τους και το 1/4 εξ’αυτών λένε πως βλέπουν περισσότερη τηλεόραση από τότε που αγόρασαν την τηλεόραση λέει έρευνα για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας σήμερα.

Αυτό δεν είναι έκπληξη βέβαια αλλά ούτε και το γεγονός πως το 85% όσων έχουν αγοράσει μια 3D TV θα προτιμούσαν να βλέπουν προγράμματα σε 3D. Αλλά η έρευνα των 3065 ιδιοκτητών 3D TV που στήθηκε με παραγγελία του Digital Entertainment Group και παρουσιάσηκε στην εκδήλωση Connected TV και το ειδικό στη Νέα Υόρκη. Η έρευνα βέβαια αποκάλυψε και πως τα 3D γυαλιά… ενοχλούν.

Περισσότεροι από τέσσερις από τους (83%) είπαν πως χρειάστηκε μόλις μερικά λεπτά ή καθόλου χρόνος για να ρυθμίσουν τα γυαλιά. Το 74% έχουν δύο ή περισσότερα ζευγάρια γυαλιά ενώ το 33% αγόρασε ένα επιπλέον ζευγάρι όταν αγόρασαν μια 3D TV.

Οι ιδιοκτήτες των 3D τηλεοράσεων είναι “ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ποιότητα της 3D εικόνας και πιστεύουν πως έκαναν καλή αγορά με την τηλεόραση ενώ άρχισαν να συλλέγουν 3D ταινίες, παιχνίδια και σπορ,” είπε ο πρόεδρος της Warner Home Video President κος Ron Sanders ανακοινώνοντας την έρευνα.

Άλλα ευρήματα:

— Εννέα από τους 10 (89%) έχουν μια 3-D TV 50” ή μεγαλύτερη.
— Οι πιο πολλοί που ερωτήθηκαν είναι άνδρες (86%)
— Το 78% των συζύγων και συντρόφων βλέπουν με τον ιδιοκτήτη, το 86% των παιδιών με τον ιδιοκτήτη
— Μέσος όρος ιδιοκτήτη 3-D TV, τα 51
— Μέσος όρος εισοδήματος ιδιοκτήτη 3-D TV, κάτι λιγότερο από $99,000 – το 38% ανέφεραν εισόδημα μικρότερο από $75,000.
— Μέση τιμή 3-D TV τα $2,000.