Αυτό φαίνεται να λέει το Forbes που σχολιάζει πως το Facebook και το Spotify  έχουν προχωρήσει σε συμφωνία για να επιτρέπεται σε χρήστες να παίζουν τραγούδια μέσω του του γνωστού social networking site…

Η υπηρεσία που θα ονομάζεται είτε  Spotify on Facebook είτε Facebook Music, ενδεχομένως να λανσαριστεί στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η συμφωνία θα οδηγήσεις στο να δούμε το μουσικό streaming portal να τρέχει στο background και να επιτρέπει σε χρήστες να αποκτούν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Spotify αλλά ταυτόχρονα να ακούνε κάτι μαζί με φίλους τους στο Facebook.

Το Forbes λέει πως ένα εικονίδιο θα εμφανιστεί στο αριστερό τμήμα του Facebook news feed σε κάθε χώρα όπου το Spotify  είναι διαθέσιμο σήμερα. Λέει πως η υπηρεσία αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται εκτεταμένα πριν λανσαριστεί.

Εμπειρίες media

Η αναμενόμενη συμφωνία θα ενισχύσει την προσπάθεια του Facebook να κάνει το site ένα portal για χρήστες που θα έχουν πρόσβαση σε ταινίες και παιχνίδια. Νωρίτερα στο συνέδριο e-G8, ο ιδρυτής του Facebook και CEO Mark Zuckerberg μίλησε για το πως θα ενσωματωθεί σειρά από “…media experiences” στην εξέλιξη του Facebook.

“Listening to music is something people do with their friends,”είπε. Η συνεργασία ανάμεσα στο Spotify και το Facebook, που το Forbes ισχυρίζεται πως δεν ενέχει και χρηματική συναλλαγή ανάμεσα στις εταιρείες, θα επιτρέπει στο Spotify να ενσωματώσει την υπηρεσία συνδρομών του.

Συμφωνία ‘κυριαρχίας’; πάντως δίνει άλλη τροπή στο ‘παιχνίδι’…