Η απόλυτη είδηση της ημέρας: και μιλάμε για το PlayStation 4 που όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνεται από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Sony κο Masaru Kato. Η επιβεβαίωση έρχεται μέσα από μια εταιρική κλήση – conference call, πρόσφατα.

Το PS4 είναι σε πορεία υλοποίησης. Τα νέα αυτά μπορούν σίγουρα να… κονιορτοποιήσουν τις ανακοινώσεις της Nintendo και την επιβεβαίωση της συγκεκριμένης εταιρίας για το “Project Cafe”, την κονσόλα που θα ανακοινωθεί στην E3 2011 τον Ιούνιο.

Τα λόγια – από επίσημα χείλη, έρχονται σε αντιπαράθεση με αυτό που είπε ο Sony Computer Entertainment… ‘αρχηγός’ Kaz Hirai πριν λίγους μήνες – συγεκριμένα: “PS4 or next generation home console is not something that we are even debating now.” Με άλλα λόγια δεν “ασχολούμαστε” με το PS4 αυτή τη στιγμή.

Όλες οι εκτιμήσεις…

Βέβαια αν αναλογιστούμε πως μια κονσόλα έχει διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο 10 χρόνια σε μια αγορά, αυτό σημαίνει πως το PS3 είναι αυτή τη στιγμή στο μέσο της ζωής του. Λογικά, και να σκεφτεί κανείς πως το σύστημα φέρνει ΠΟΛΛΑ χρήματα σήμερα στη Sony, μιλάμε για μια αναμενόμενη διαδικασία ‘διαδοχής’.

Κατά βάση η ζωή της κονσόλας από την άλλη ΔΕΝ είναι σταθερό ζήτημα: πάντα συνυπάρχει το προηγούμενο και το επόμενο μοντέλο οπότε αν το PS3 είναι 7 ετών, μαζί του μπορεί να κάνει καριέρα και το PS4 με μια συνύπαρξη μερικών ετών – δείτε τι συμβαίνει με το PS2 και το PS3.

Τι στοιχηματίζουμε; το 2013 η χρονιά του PS4…