Η Google ξεκίνησε την υπηρεσία της “Street View” στην Ινδία την Τρίτη και σκοπεύει να συλλέξει πανοραμικές φωτογραφίες από αυτή την αχανή χώρα. Από τα παλάτια μέχρι τις τρώγλες…

Η υπηρεσία πανοραμικής φωτογραφίες στις 360 μοίρες που είναι ήδη εν λειτουργία σε περισσότερες από 25 χώρες ξεκίνησε να συλλέγει δεδομένα από την πόλη Bangalore, ένα σημείο με υποδομές τεχνολογίας της χώρας και εκεί όπου στεγάζονται πολλές εταιρίες του Ιnternet.

Το Street View έχε αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές από το 2007 όταν ξεκίνησε αρχικά στις ΗΠΑ αλλά έχει δημιουργήσει και πολλαπλά ζητήματα ιδιωτικότητας σε διάφορες χώρες με πιο τρανταχτό παράδειγμα της Γερμανίας…

“Το Street View είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει όλους τους νόμους που είναι εν ισχύ σε τοπικό επίπεδο συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στην Ινδία,” είπε ο υπεύθυνος της Google India σε δημοσιογράφους στη Bangalore.

Είπε πως το πρόγραμμα επιτρέπει σε χρήστες υπολογιστών να προσομοιώνουν μια ‘βόλτα’ στους δρόμους και γύρω από τις γωνίες, κάτι χρήσιμο για “σχεδιαστές αστικής ανάπτυξης, ταξιδιώτες και άλλους”.

Η εταιρία είπε πως λεπτομερείς εικόνες της Bangalore, που συλλέγονται με κάμερες πάνω σε αυτοκίνητα και τρίκυκλα θα είναι προσβάσιμες σε όλους μόλις έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Η Google έχει προβλήματα με δικαστικούς αγώνες στην Ελβετία όπου αιτείται αυτοκίνητα και άτομα να είναι μη αναγνωρίσιμα, ενώ και στη Γαλλία ρυθμιστές ιδιωτικότητας την τιμώρησαν με πρόστιμο 100,000 ευρώ τον Μάρτιο για συλλογή ιδιωτικών στοιχείων.

Πάντως έχουν ενδιαφέρουν τα τρίκυκλα με τις κάμερες :)!